URBANA DIN SIGHET TREBUIE SA REVINA LA MATCĂ!

Adică serviciile cele mai șmecherite au devenit independente. s-au creat posturi de directori, șefi de secții și sectoare, neamurile au prins cheag și mica mafie a început să dea roade. Nu-i controla nimeni, nu le dădea ordine nimeni, salarii babane iar echipele de intervenție de vară
(inundații) sau iarnă (deszăpezirii) au devenit formațiuni compuse din navetiști care după ora 15 sunt la 25 de km de Sighet. Ce permanență? ce intervenții Trai pe vătrai. În caz de necaz sunt pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, nu-i așa?

Una peste alta, drumul de acces la blocurile ANL nu-s accesibile că nu se suprapun proprietățile, iar iluminatul public nu a fost prins în proiecte și doară nu se va sparge asfaltul ca să se planteze stâlpii de iluminat. Deci cele trei sute de locuințe mai așteaptă locatarii multă vreme. Nici anul acesta nu vor răsuna colinde și nici luminițe de brazi multicolore nu vor pâlpâii la geamurile acelor blocuri parcă blestemate. Este foarte greu din punct de vedere birocratic să gândești cele necesare funcționării unui mic cartier. O grădiniță, un parc, chiar și o piscină așa cum vrea edilul să le închege în zona FUCS. Lucrările de asfaltare, cele de canalizare, aducțiuni de apă și canalizare, reparațiile interne și externe ale clădirilor , chiar și o parte din recuperarea deșeurilor industriale pot să revină ca sarcini . Gospodărirea fondului locativ de asemeni trebuie revigorat, deoarece prea mulți non-sigheteni s-au aciuit prin forme neortodoxe în fondul locativ. Clădirile din CENTRU VECHI AL ORAȘULUI trebuie și trebuie să devină zone comerciale, turistice a căror destinație să fie pentru ce au fost construite. CURTEA KAHAN de exemplu este în paragină. Ce complex comercial ar putea adăposti? Cazinoul militar azi cinematograf, poate avea cu totul altă utilitate decât cea de muzeu etnografic, fără vizitatori, dar cu o armată de muzeograf, și ghiduși care au ajuns pe posturi numiți de foștii secretari de partid comunist, iar aceștia au transmis posturile și funcțiile testamentar la fii, fiice și netoți.