Un fotbalist mediocru , se vrea cetățean de onoare a orașului? Chiar așa?

Drepturile salariale ale foștilor fotbaliști erau trudite de ortaci. Ei sportivii, erau angajați formal în mine unde se câștiga din greu, deoarece produsele exploatate erau fie de mare valoare sau de mare pericol. Când mă gândesc că Dragnea a plătit din banii publici salarii unor femei ce lucrau pentru partidul ajuns la guvernare. În socialism sportivii, activiștii de partid erau scoși din producție, erau școlarizați și promovați politic până inclusiv la doctorat. Cotizațiile de partid, sindicat și sport, erau obligatorii, se retrăgeau automat pe statul de plată la toată muncitorimea.

Un fotbalist mediocru, se vrea cetățean de onoare a orașului? Chiar așa?
El era plătit ca un maistru miner pe vremea comuniștilor, dar nu văzut mina decât la televizor!
Apoi după ce a încheiat glorioasa carieră fotbalistică s-a apucat de afaceri în domeniul lemnului. I-a tras o țeapă celui mai valoros director din industria lemnului din Maramureșul voievodal de omul (doblan)nu și-a mai revenit nici după pușcărie și nici după dușul rece al marginalizării politice. Acest "korelă " a reușit să pună mâna pe averea omului și să i-o chivernisească mai ceva ca "fiul risipitor" din Biblie.
Nu mică mi-a fost mirarea când la sfârșitul unei emisiuni tv locale un un fotbalist mediocru pe plan național, afirma despre sine ca despre un erou național CE MERITA CU GRATITUDNEDIN PARTEA CONCETĂȚENILORM, TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONOARE A MUNICIPIULUI ȘI POATE CHIAR AL JUDEȚULUI.?
Ba că e ungur, ba că e neamț, ba că a adus trofee de nemeritat fotbalului băimărean se lăuda cu meritele pe care de fapt le avea echipa din care făcea parte. FC MINAUR.
Drepturile salariale ale foștilor fotbaliști erau trudite de ortaci. Ei sportivii, erau angajați formal în mine unde se câștiga din greu, deoarece produsele exploatate erau fie de mare valoare sau de mare pericol. Cînd mă gândesc că Dragnea a plătit din banii publici salarii unor femei ce lucrau pentru partidul ajuns la guvernare. În socialism sportivii, activiștii de partid erau scoși din producție, erau școlarizați și promovați politic până inclusiv la doctorat. Cotizațiile de partid, sindicat și sport, erau obligatorii, se retrăgeau automat pe statul de plată la toată muncitorimea. Despre ziariștii vremii exact ca si securiștii se autodenumeau activiști de partid cu o înaltă pregătire și responsabilitate politica-socială. Înalta școală de îndoctrinare ateist-științifică se desfășura în școli speciale provinciale pentru activiștii proletari de partid comunist, intr-un interval de la 3 luni la 2 ani, perioadă în care erau plătiți de parcă ar fi muncit la locul lor de muncă. Pentru cadrele de "nădejde bine pregătite și cu studii superioare, intoxicarea dura de la 3 luni pentru postuniversitari la 5 ani pentru pregătirea diplomaților sau a atașaților culturali-economici care de fapt erau spioni sadea". De asemeni era o secție a doctoranzilor care se pregăteau pentru a înțelege lucrarea de doctorat pe care le-o confecționau alții și urmau să o susțină în fața unor mai marii în al politrucismului aplicat.
ps: cred că de acolo s-a inspirat Liviu Dragnea când a mutat referentele de stat la partid.
După lovitura de stat revoluționară, fostul director al SIL Vișeul de Sus dr.ec. PETRU T. l-a angajat/asociat la firma lui, unde l-a promovat ca pe fiul său. Acesta întocmai ca BRUTUS, i-a aplicat lovituri financiare, care în final a dus chiar la arestarea binefăcătorului său. Au urmat procese pline de porcăieli, fotbalistul acaparând o frumoasă avere dar plină de schelete. A urcat treptele miliardarilor de carton din zonă, permițându-și luxuri și acțiuni de nabab. S-a declarat ungur pentru ași putea exporta acumulările în alte state, unde nu poate cumpăra decât imobilul, nu și onoarea sau istoria falsificată, fie ea și de domeniul sportului rege. M-a cuprins un soi de greață socială, privitor la pretențiile fotbalistului de a fi considerat cetățean de onoare, mai ales când pe domnul dr. ec. Petre Tomoiagă l-am văzut renăscut din propria cenușă ca PASĂREA PHOENIX, candidând la funcția de primar al municipiului după ce Cristian Anghel a fost arestat și condamnat. Soluțiile urbane de modernizare a zonei puternic poluate, sub egida VERZILOR EUROPENI i-au conferit un soi de AURĂ VERDE. Aceasta îl însoțește dincolo de mormânt, luminându-i amintirea, având DREPTUL EGITIM de a fi numit CETĂȚEAN DE ONOARE POST MORTEM, în pofida celui care a rămas cu averea.