Timișoara , o cenusăreasă intre capitalele culturale europene

Nici pe departe nu este pregatită această cetate să primeasca titlul de capitală culturală.Clădirile vechi,subsolul pieței Teatrului sunt de ocara lumii.

Clădirile reper se tot repara de zeci de ani,dar nici un cartier nu este demn de mileniul III.

Lângă adevărate castele medievale au ţâşnit din pământ clădiri țigănești fără nici un fel de încadrare în peisajul arhitectonic ce ar trebui dărâmate fără nici un drept de apel chiar dacă au fost autorizate ulterior deoarece nu pot primi niciodată un aviz favorabil a comisiilor de patrimoniu oricât de mituiţi a fi fost aceştia. Nu se poate alătura o construcţie a huniazilor cu un castel cu zeci de turnuleţe şi cu tot felul de briz- briz+uri specifice filmelor indiene. O blasfemie mai mare nici că se poate; să fie murdărit sângele vărsat pentru libertate cu sfidări şi opulenţe ale unei etnii care nu recunoaşte nici legile şi nici morala ţărilor unde sunt primiți să trăiască.
Pentru ei există şef bulibaşa şi instanţă supremă staborul. GAGII sunt indivizi demni de batjocura lor,iar încrucişarea familiară cu alte etnii este interzisă iar dacă se întâmplă, familia respectivă nu este onorabilă şi niciodată recunoscută cu drepturi egale cu cei de etnie originală.