Teritorii ale Maramureșului voievodal acaparate de bolșevici sunt în război

RUSIA rescrie istoria cu forța armelor. Libertatea prost înțeleasă de slavii ucraineni i-au adus notă de plată sângeroasă și deosebit de dur sancționată. Ucraina este ca și celelalte componente ale URSS au primit libertate de progres și cultură, dar în mod egal și etic. Nimeni nu putea aduce ordine și disciplină între magnații ucraineni. Stat creat artificial dar cu pretenții hegemonice se răzbună continuu de opt ani împotriva celor care le-au creat condiții industriale și tehnice de a se încadra în progresul omenirii. Este adevărat că nu populația civilă este vinovată dar iresponsabilitatea acestea atunci când au ales ce au ales le-a adus nenorocirea.

Nu sunt de acord cu războiul, cu ucigași și crimele lor. Dar unde nu există inteligență apare forța. După ce pandemia a creat panică de panică, iată că se îndreaptă lucrurile spre credință, familie din bărbat și femeie iar răii lumii acesteia au primit un morcov mai mare ca o sfeclă. Se coiesc, se consiliază, amenință cu sancțiuni economice, că le iau banii, jucăriile gonflabile celor care au dat sute de tone de sânge pe întinsul Europei în lupta cu arianismul german și hegemonia japoneză orientul îndepărtat. Cei care au fost salvați de cuptoarele și camerele de gazare naziste au uitat prea repede și prea ușor datoria de onoare care trebuia să-și fluture steagul alb măcar 100 de ani.
Nu sunt avocatul diavolului dar nici nu pot accepta ca rezervele planetei să fie irosite de dragul unora ce consideră pe Dumnezeu creatorul satanei căruia ei se închină.
Maramureșenii sunt coborâtori din neamul trac și mai ales din sfinții Zamolxis și Gebeleizis. Dacă celorlalți le este unică învățătură sfânta scriptură fie ei islamiști, creștini sau iudaici rămân orfani de prețioasa Carte. Noua însă locuitorilor Grădinii Maicii Domnului ne rămâne învățătura și tainica moștenire pe care am lăsat-o în favoarea învățăturii primordiale adusă de Sfântul apostol Andrei la Pontul Euxin exact în casa de origine a lui Pilat din Pont (Euxin)cel care s-a spălat pe mâini dând mielul lui Dumnezeu ofrandă saducheilor și fariseilor spre umilință și ucidere prin crucificare. Nu voi binecuvânta armata rusului, nici armele acestuia, mai mult voi începe prin al certa cu încercări care să-i scoată din minte trufia diavolească.