Őskori só Ocna Sugatagból, a hamis szindikalisták kemény pénzének forrása

Őskori só Ocna Sugatagból, a hamis szindikalisták kemény pénzének forrása
A SÓS VIZET MEGFIZETHETETLEN ÁRON ÉRTÉKESÍTIK A KÖRNYÉK LEGTÖBB UTAZÁSSZERVEZŐJE SZÁMÁRA. 1000 KÖBMÉTER SÓS VÍZ 50 000 EURÓBA KERÜL?
Az Ocna Şugatag-i sóbányák sok évvel ezelőtti összeomlása után megjelentek a SÓS TAVAK, amelyek gyászterületként nagy keresletű balneáris hely. MINDÖSSZE TÍZ fürdés után a meddőnek nyilvánított nők csodával határos módon anyákká váltak. A reumát, az ízületi betegségeket, a belső szervek betegségeit olyan sós víz élénkítette és fiatalította, hogy az ujj mozgatása nélkül lebeghetett. Ez a jelenség csak a Holt-tengeren és a világ nagyon kevés más helyén van jelen. Univerzális csodaszerként a község polgárai 50 liter sós vizet kapnak ingyen, de télen, hogy megőrizzék a Szent Ignác által karácsony estéjén vágott sertéshúst!Még ha egyes tavak vízszintje magántulajdonban van is, a sós víz kitermelése monopólium, a forrás koncessziója az Ocna Sugatag városi tanács és a városháza örökségéből a sósvíz vezetéket elkobzó céghez kerül. saját érdekükben használják.

Az Ocna Şugatag már nem egy só OCNA, csak az egészség és az élet forrása. Mindössze 18 kilométerre található Sighetu Marmaţieitől, egy nagyon különböző falvakkal és számos európai etnikummal rendelkező településtől, amelyet az osztrák birodalom hozott a múltban sok társadalmi-politikai ok miatt. Még ha a sós síkság nem is kedvez a fotoszintézisnek, a környék tele van állattartó telepekkel és háztartásokkal, amelyek kemény munkája hagyománnyá vált, és oka a TĆNJAUA DE LA HOTENI nevű ünnepségnek, természetesen HOTENI faluból, ahol a családok legfeljebb egy a gyereknek és az apának ugyanaz a HOTEA neve. Aztán Breb falu felkeltette az angol monarchia figyelmét, akik élő múzeumnak tekintették a falut, és turistákat tízezrek vonzottak, és kereskedelmi érdekességgé vált, hogy HORECA a romániai falu közül a legtöbb luxus étteremmel (szám szerint négy) található. kevés, de kétszáz ház alatt. Sugatag község a háború előtti háló egykori fővárosa, a Valea Marei n található, és a DN18-as országúton a legtöbb kanyarral rendelkező település AZ ORSZÁGBAN.Az alattvalók pedig gúny gyanánt átvették a legnagyobb jelentőségű turisztikai területeket, ahol engedélyek és geológiai engedélyek nélkül építettek vendégházakat, olyan helyeken, amelyek megszegték az elemi törvényeket, de különösen a józan észt. A geológiai tevékenység, (közel áll a CREASTA COCOŞULUI vulkán szívéhez) és a szeizmológiai keretek figyelembevétele nélkül az építkezések kutatására és engedélyezésére jogosult intézmények felelőtlenül átengedték az engedélyezési jogot a tudományos ismeretekkel nem rendelkező polgármestereknek. az ilyen területhez szükséges szerkezetek. A közelmúltban a máramarosi vajdaság metángáz-hálózatának bővítését közelítették meg, és a fővezeték a Valea Marei-n megy le Berbeştibe, de a PSD-s adminisztratív impotencia miatt Ocna Şugatag NEMZETI ÉRDEKŰ TURISZTIKAI ÁLLOMÁS státuszú. , megözvegyül ettől a létfontosságú hasznosságtól METÁN GÁZ . Nem az ivóvízről beszélek, amely évtizedek óta hiánycikk a környéken, mert a közel 50 éve épülő RUNCU tározó elkészülte (részben a község területén is) víz nélkül, várható. (Úgy tűnik azonban, hogy a leendő RUNCU-TÁROZÓ partjainak vannak gazdái), de a vizsgálat tárgya itt megáll).
írta: VASILE LASZLO TIVADAR