SENATOAREA A VENIT LA SIGHET LA MEMORIALUL DURERII SA ANIVERSEZE ZIUA LUI CEAUȘESCU?

Un poet cazat la un sanatoriu balneo-climateric din Săpânța a dorit să-l aniverseze pe Mihai Eminescu în 26 ianuarie întâmplător sau nu de ziua de naștere a marelui pantofar. Din nefericire covid ul ia dimensiuni astronomice în declarațiile oficiale și în consecință autoritățile au dispus suspendarea evenimentelor culturale chiar și din muzeul Memorialul Durerii.

Printre invitații pacientului din Săpânța se numărau personalități culturale județene, persoane marcante și din alte localități. Memorialul Durerii din Sighetu Marmației, împreună cu cimitirul săracilor unde au fost îngropate somitățile României precomuniste este ctitoria a lui Romulus Rusan și Ana Blandiana.
Deci acolo sunt biciuite tragediile efectuate de comuniști asupra acelora care voiau România altfel decât o dirija Stalin cu sovieticii lui. Întrucât evenimentul s-a amânat, senatoarea s-a dus în cimitirul vesel cu o echipă de susținători și a spurcat maramureșenii de parcă nu știe cine sau ce transmit statisticile care declară culoarea zonelor, dată de așa numita pandemie. Nu, Mihai Eminescu este interzis sau non grata în Maramureș ci ieșirile antisemite ale unuia pretins jurnalist din Vișeu numitul Șerban Mircea, care a pierdut un proces la Curtea de Apel București și are de plătit niște daune.
Cu tupeu desăvârșit acesta a apelat la justițiara senatoare căreia i s-a dus buhul de patrioată ce se pretinde și a întoxicat-o pe sireaca femeie cu povești și legende ce nu au nici o acoperire istorică.
Dacă până acum o toleram și cu milă acceptam ieșirile ei pe diverse posturi de televiziune de această dată s-a asociat cu un pretins legionar care vorbește orice altă limbă când este vorba de istoria neamului, uitând că în Sighet au trăit 16 000 de evrei și au avut 7(șapte) sinagogi și chiar în Vișeul lui unde s-a aciuit, au trăit câteva mii de evrei alături de încă 15 (cincisprezece) etnii iar muzeul familiei Elefant din Vișeu este piatră de pornire a Mocăniței mult vestite de pe Valea Vaserului.
Evreii trăitori în Maramureșul voievodal nu adus decât comerț înfloritor și construcții care dăinuie și azi prin centrele istorice urbane.
Așadar doamnă senator, jurnaliștii sigheteni și județeni nu sunt cârpe și nici trădători, vă acceptăm scuzele dacă le veți emite și vă rugăm respectuos să ocoliți javrele mieroase care profită de calitatea dumneavoastră de avocat și parlamentar.