Șeful de campanie al lui Barna îl acuză pe Orban că dă informații ”la limita fake-news-ului”/ Drulă: ”Alegerile pot fi câștigate din turul I doar dacă ești Nicolae Ceaușescu la al XIV-lea Congres”

Deputatul Cătălin Drulă, șeful de campanie al lui Dan Barna, l-a acuzat pe președintele PNL , Ludovic Orban, că face afirmații ”la limita fake-news-ului”, după ce liberalul a afirmat că actualul șef al statului poate câștiga un nou mandat încă din primul tur. Drulă i-a amintit lui Orban că alegerile pot fi decise din primul tur de scrutin doar dacă un candidat obține 50%+1 din numărul total al alegătorilor, nu din numărul celor care vin la vot.

”Conform Constituției actuale, pentru a câștiga din primul tur, candidatul trebuie să fie votat de 50%+1 din NUMĂRUL TOTAL de alegători înscriși pe liste, NU 50%+1 din cei PREZENȚI la vot. Adică sunt necesare 9.154.045 voturi, conform listelor actuale. La prezența tipică (de ex. Tur 1 2014 – 9.723.232 de alegători), asta înseamnă ...(citește articolul complet pe G4MEDIA.RO)