SARE ÎN LOC DE MÂNCARE

De după pandemia care a păgubit HORECA ,reprezentanții acestei industrii s-au pus pe căpătuială. Chiar dacă produsele de bază din gastronomie sunt la prețuri derizorii, adaosurile și rețetele pline cu sare aduc profituri maxime acestor soi de comersanți. În orice unitate de alimentație publică produsele sunt exagerat de sărate. Justificarea este simplă. Sarea este ieftină, sarea este grea și inspectoratul sanitar veterinar, sau direcția de sănătate publică nu sunt preocupați de gust și sănătate ci de igienă și amenzi cât mai grase din care smântânesc și ei 25% ca și motivare.

În localuri mult frecventate cum ar fi CARTOFEL din complexul comercial VIVO din Baia Mare se desface hrană pe baza bonurilor SODEX eliberate de guvernanți pentru cei cu venituri mici din pensii. Orice produs ai achiziționat de la acest raion, acesta est supra sărat de ți se strânge gura pungă și renunți imediat la hrana oferită foarte scump și plină de sare. Este justificată sarea în produsele alimentare dar nu după rețete stricte și cu respectarea normelor de alimentație. În locațiile care se vând produse gastronomice pentru pensionari cu venituri mici, sarea ar trebui lăsată la dispoziția clienților în oliviere adecvate și nicidecum impregnată hrana pentru a avea gramajul adecvat la un anumit control fitosanitar. Sărăcia cumplita care a pus stăpânire pe acest popor atât de prost guvernat, parcă trebuie amprentată de lăcomia comersanților care vor cu orice prilej să și scoată pârleala celor doi ani de restricții prin astfel de metode deloc ortodoxe de a hrănii populația. Această metodă a sărăturii a cuprins și laboratoarele de carmangerie și liniile de fabricare a mezelurilor, deoarece majoritatea produselor sunt pline de săruri diverse cu rolul de afânare, colorarea și păstrare aspectului comercial peste termenul de garanției. Deci nu numai sare alimentară se pune ca ingrediente ci tot soiul de substanțe toxice și cancerigene, demult interzise în statele civilizate.