REZONANȚA MAGNETICO- NUCLEARĂ (RMN) CASA RUSU LA CEAS ANIVERSAR

Puțini știu despre RMN CASA RUSU de peste drum de Teatrul Dramatic din Baia Mare că a împlinit 10 ani de activitate neobosită în slujba celor care vor să redevină sănătoși după ce au contactat diverse afecțiuni ce îi poate ține departe de cei dragi sau să-i cheme pe meleagurile vânătorii așa cum le plăcea băștinașilor continentului american atunci când cei dragi încetau să activeze. Pentru salvarea unui om din ghearele bolii sau chiar a morții trebuie să se constate ce anume nu funcționează normal. Diagnosticarea de cea mai înaltă rezoluție este dată de tehnica investigării corpului uman cu tehnica RMN.

Aparatura RMN cu ajutorul căreia medicii radiologi și de imagistică constată și interpretează este specială și creează un sentiment de claustrofobie pacientului care de regulă trebuie să stea 40-50 de minute într-un tub ce scanează corpul suspectat de diverse afecțiuni. Unele persoane și mai ales copii suportă greu acea stare de de aceea cercetătorii de Siemens au realizat Potcoava Magică care exclude tubul și deci și sentimentul claustrofob . un astfel de aparat unic acum 10 ani a fost achiziționat de RMN CASA RUSU din Baia Mare de către generosul Mircea Rusu, recunoscut om de artă dar și bun manager. În cei zece ani de activitate au trecut pragul acestui RMN peste 26.500 de pacienți din peste 14.000 erau claustrofobi, peste 10.000 de persoane obeze care practic nu încăpeau în tuburile claustrofobe, iar forma specială de potcoavă permitea investigarea acestor persoane speciale. mai mult de 1800 de copii au fost investigați cu zâmbetul pe buze și susținuți de părinți sau aparținători.
Investigația aceasta sofisticată nu ar avea nici o valoare practică fără interpretarea ei de către medicii radiologi care de fapt propun diagnosticul pentru persoana investigată.
Specialiști cu înalt renume profesional colaborează cu această echipă băimăreană cum este doctorul, profesor în imagistică Silviu SFRÂNGEU, doctorul Vlad ȘTEȚCA și doctorul Bogdan CHIROIU a căror abnegație și dăruire salvează zilnic vieți și redau membrii societății și familiilor acestora, părinți, soți, frați, copii care de altfel cu greu și-ar găsi vindecarea.
Desigur că în țară și chiar în Baia Mare această tehnică este larg folosită atât în spitalele de stat cât și cele particulare însă specificul non claustrofob este deținut cu întâietate de Casa RUSU RMN exact ca și acum 10 ani când am avut onoarea să prezint mediatic pe plan național această generoasă investiție a familie Mircea Rusu din Baia Mare. De asemeni politica de adaptare a prețului investigației la starea materială a clientului este unul din secretele manageriale ce asigură succesul și căutarea perpetuă și prestigioasă acestei prețioase investiții în sănătatea și iubirea de semeni. VLT