REZERVĂRILE PARCĂRILOR PENTRU HANDICAPAȚI SUB AMENINȚAREA HCL - O DISCRIMINARE POZITIVĂ

Ieri nu s-a lăsat polițistul local desemnat să constate nereguli în circulație până nu a găsit mașina ziariștilor care au prezentat starea anormală pe care aceștia o întrețin în virtutea proastei hotărâri de consilieri municipal de a amenda pe cei care ocupă temporar parcările prezumate pentru persoane care conduc mijloace de transport celor cu handicap locomotor. Discriminarea majorității în favoare minorității este evidentă. Poate pe lângă parcări cu dedicație, au și alte avantaje, dreptul de a conduce în stare de ebrietate SAU SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR HALUCINOGENE. Din moment ce are dreptul să circule umăr la umăr cu cei fără handicap, de ce li se fac rezervări INUTILE?

REZERVĂRILE SUB AMENINȚAREA HCL A PARCĂRILR PENTRU HANDICAPAȚI O ABERAȚIE
În Baia Mare sigur avem peste o sută de amenajări vopsite in albastru care se vor parcări protejate, rezervate pentru handicapați. Circulăm prin Baia Mare de vre-o 15 ani dar nu am văzut decât la parcarea OJT o singură mașină de persoane cu adevărat cu dizabilități care cică a ocupat parcarea ce i se cuvenea. În rest nimic. Persoane care aveau afișat semnul celui in scaun cu rotile , erau parcați pe spații nemarcate, iar conducătorul auto era perfect sportiv nu handi. Totuși poliția locală vânează cu înverșunare(?) cei care si pentru foarte puțină vreme din motive absolut serioase, la Farmacie, spital, poliție, parchet, tribunal , Judecătorie, staționează chiar pe avarii , deoarece parcările sunt ocupate de către diverse persoane care lucrează și parchează în zonă pe durata întregii zile. Șoferii cu dizabilități circulă greu și rar și nici 10% din parcările oferite nu sunt solicitate spre utilizare zilnică sau măcar săptămânală. Drepturile celor cu dizabilități trebuiesc respectate, dar înafara de a amenda pe cei câți va grăbiți polițiștii locali ar verifica pantele de acces pentru cei cu dizabilități în instituții de stat, bănci, farmacii, stomatologii, cabinete de avocați detectivi, mediatori, cărora li se rupe de faptul că accesul acestor categorii de cetățeni le este îngrădit un DREPT CONSTITUTIONAL.
Ar fi foarte bine dacă ar fi amendați doar cei care nu le oferă la solicitare handicapaților cu permis auto, dreptul de a parca pe locurile special amenajate. Dar a vâna băimăreanul care s-a așezat pe locul marcat, pentru cei cu dizabilități, fără ca acel loc de parcare să fie solicitat de ani de zile de celor care li s-a oferit, pare și este un abuz de putere, sau chiar o sfidare a celor mulți de către cei foarte puțini. Așadar o cameră de filmat orientată pe aceste parcări ar dovedi cele afirmate în aceste rânduri. Dar a amenda cu mii de lei omul care de nevoie a staționat câteva minute pe locul de parcare pentru handicapați este chiar abuz din partea consilierilor care au votat acel HCL: desigur polițistul local aplică ca pe o lege această hotărâre de consiliu anacronică și fără obiect, urmând procese verbale, contestații, procese prin instanțe și în final ura mocnită a cetățeanului normal împotriva celui cu dizabilități.vt