
POLIȚIE ECONOMICĂ, CEREȚI AJUTORUL MILIȚIEI ECONOMICE!
Așa zisa economie de piață care se reglează după cerere și ofertă este un mod sălbatic de jefuire a celui care nu are de unde să cumpere mai ieftin deoarece așa zisa concurență comerciala NU EXISTĂ.
EXISTĂ ÎNȚELEGERI PE SUB MASĂ A REȚELELOR COMERCIALE INTERNAȚIONALE CE SPOLIAZĂ ROMANIA! TREBUIE RECONSTRUITĂ RETEAUA COMERCIALĂ COOPERATISTĂ CU SERVICIILE EI DE ACHIZIȚII ȘI INTERZISĂ ACTIVITATEA PROFI, ÎN SATELE SI COMUNELE ROMANESTI. îN MEDIUL RURAL TREBUIE SĂ RENASCĂ CU TOATE ATRIBUTELE cooperația de consum făurita de Ferdinand Întregitorul!


POLIȚIE ECONOMICĂ, CEREȚI AJUTORUL MILIȚIEI ECONOMICE!
STÂRPIȚI Hoția prețurilor majorate artificial.
Peste noapte s-au mărit prețurile! Desigur această mărire poate fi justificată pe producția nouă în a căror costuri au intrat energia cu preț mărit, transportul cu de la producător la beneficiar cu prețul la combustibil mărit. Dar de unde această cinste la marii comercianți! Cum au auzit de mărirea preturilor la energie , carburanți și la creșterea euro în raport cu leul autohton, toți și-au schimbat prețurile generând un profit dublu. Produsele au venit cu prețul de dinaintea inflației, acestea au fost transportate cu motorina nescumpită, produsele au fost cumpărate cu euro sub 5 lei. Și atunci dacă marfă nu s-a produs cu energie scumpă, aceasta nu s-a cumpărat cu euro la 5 lei ,iar de transportat s-a transportat la tarifele vechi , pe ce se bazează scumpirea la raft? Când se majorau prețurile sau se soldau unele produse, conform regulilor contabile, trebuie inventariata marfa din raft și magazii se făcea diferența care apărea și se încărcau sau se descărcau în gestiune după caz cu valoarea rezultată. Nici într-un caz marfa cumpărata ieftin nu putea fi scumpită. Se scumpea ce se cumpăra mai scump. Iată că acest joc cu valoarea produsului din raft, îmbogățește comerciantul evazionist și sărăcește cumpărătorul tot evazionist. Poliția economică ar trebui să verifice modul în care se aplică legile economice fie ele și a economiei de piață. Nu este normal ca un kilogram de cartofi cumpărat cu 1 leu, să fie vândut până ieri cu 2,50 iar azi același kilogram de cartof să fie vândut cu 3,50. Pe ce se bazează scumpirea la raft? Ce se întâmplă cu suma încasată în plus și nedeclarată ca adaos comercial. Se umflă profitul nejustificat iar puterea de cumpărare scade. Desigur că și prin politicile bancare variația devastatoare a leului față de celelalte valute sunt în detrimentul cumpărătorului final care se numește cetățean. Promisa creștere a prețului la gaze, carburanți energie electrică se pot regăsi în produsele ce se vor fabrica de acum încolo nu și în cele care sunt în garanție din urmă cu doi ani. Așa zisa economie de piață care se reglează după cerere și ofertă este un mod sălbatic de jefuire a celui care nu are de unde să cumpere mai ieftin deoarece așa zisa concurență comerciala NU EXISTĂ.EXISTĂ ÎNȚELEGERI PE SUB MASĂ A REȚELELOR COMERCIALE CE SPOLIAZĂ ROMANIA!