Pleonasmele ÎNVĂŢĂMÎNTULUI Românesc

Chiar dacă demografic stăm mai slab ca niciodată, învățământul românesc este în derivă. Școlile comasate unde elevii sunt transportați dintr-un sat în altul pentru a constitui o clasă, suferă de slaba pregătire a cadrelor didactice şi mai ales pentru lipsa lor din unitățile școlare. Până la greva generală din 2023 lefurile dascălilor erau mult sub puterea de cumpărare. Acum dacă este cât de cât motivată exasperanta educație având la dispoziție tehnologii de mileniul III , cum ar fi tablele inteligente,tablete, telefoane sofisticate și programe școlare perverse, nepotul profesoarei de matematică a ajuns în clasa VII -a fără să știe tabla înmulțirii dar învață la o școală sătmăreană cu predare în limba în limba germană.Iar învățătoarei care avea menirea și era plătită să-l învețe acest secret ala vieții nu-I cere nimeni salariul luat degeaba în cei patru ani de învățământ primar

În mai toate școlile românești directorii sunt numiți politic iar apoi dau niște examene formale ce le asigură directoratul minim 4 ani, în care ei vor avea în scoală secția de votare și oameni în birourile electorale care vor acorda recunoștința lor la numărarea voturilor și la influențarea votanților spre a se păstra actuala guvernarea de struţo-cămilă. Deci se asigură prin școala (în care vezi Doamne nu se face politică) finanțată de primărie și guvern perpetuarea speciei de guvernanți antiromânești slugi oarbe și surde la nevoile neamului.
Legile ce guvernează învățământul sunt anacronice. Cadrul didactic chiar dacă a terminat institutul pedagogic cu MAGNA CUM LAUDE și note maxime, tot trebuie să şi susțină:
DEFINITIVATUL, APOI TITULARIZAREA,DIVERSE GRADE DIDACTICE, MASTERATE CE SE POTRIVESC CU PROFESIA LUI CA NUCA ÎN PERETE şi dacă mai apucă poate să facă un doctorat care a devenit mai banal ca și scoală de şoferi.
Toate aceste examinări Şi evaluări sunt pentru a se justifica la nivelul fiecărui județ INSPECTORATUL ȘCOLAR Județean ce acordă lefuri impresionante unor alți profesori ce se propun tot politic drept inspectori de specialitate, peste care domină politic inspectorii generali. Controlul în învățământ pare infailibil, însă adevărații patroni de stat sunt directorii care preferă să păstreze zeci de ani cadre didactice ieșite la pensie decât să acorde o șansă unui tânăr absolvent. Furcile caudine produc profesori navetiști care pierd trei patru ore zilnic din viața privată, pentru a se deplasa de acasă la scoală şi invers. Cheltuielile de transport sunt decontate însă fondurile vin de la guvern la Primărie unde de fapt nu se decontează cu lunile sume modice dar cheltuite din leafa de dascăl, umilit de copii și părinți. Apoi programele școlare nu au unitate în gândire, manualele sunt făcute de terchea berchea și acceptate sau nu de profesori. Au apărut discipline fără nici o utilitatea socială cu personaje plătite pe rol de consilieri psihologici școlari. Apoi necesitatea CREDITELOR care se acordă după anumite cursuri de (de)formare pentru a se crea un portofoliu(?) necesar admiterii a cadrului didactic la următorul grad.[n timp ce profesorii se "specializează" cheltuind timp şi bani aiurea, elevii se canibalizează şi devin surse de venituri pentru dealerii de droguri şi traficanţii de carne vie. În școala medie nu se mai produc profesioniști sau meseriași ci doar scursori sociale ce se droghează, fumează beau precum și prostituate ce se produc pe diverse canale de socializare în condițiile în care morala ortodoxă nu permite casele de toleranțe. CÂT DESPRE ÎNVĂȚĂMÂNTUL ZIS SUPERIOR, AVEM CUVINTE POTRIVITE.