Peste 174.000 de pachete cu țigări în valoare de aproximativ 431.000 euro descoperite de polițiștii de frontieră în ultima săptămână (FOTO)

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competentă în ultima săptămână, peste 174.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 2.026.000 lei.

În ultimele cazuri din data de 30 martie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramures a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, un echipaj al poliției de frontieră a descoperit, pe raza localității Bocicoiu Mare, jud. Maramureș, mai multe colete cu țigări, ascunse în două locuri special amenajate în vegetație.

Polițiștii de frontieră au anunțat autoritățile ucrainene despre acest caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Cu această ocazie, în imediata apropiere, a fost descoperit un autoturism de teren marca Mercedes, abandonat, care a fost dus la sediul poliției de frontieră, împreună cu coletele cu țigări, pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.245 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 178.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot în data de 30.03.2019, în jurul orei 8.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a observat, pe raza localității Straja, jud. Suceava, într-o anexă ce aparține unui imobil, mai multe colete cu țigări.

Drept urmare, cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au procedat la ridicarea țigărilor și transportarea acestora la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 14.770 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 172.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.