Parcarea de la Strâmtorile Barajului Firiza a fost invadată!

Da, sunt ei MOTOCICLIȘTII! Ei, care sărbătoresc în această parcare începutul pelerinajelor pe șerpii de asfalt ai planetei. Au început la CLUBUL SIMARED din Baia Mare, chiar dacă sportul de pe luciu de apă, caiac -canoe, nu se prea aseamănă și nici nu se armonizează, cu cel al Fetei Morgana, care preface căldura toridă în miraje obositoare.

Da! Parcarea de la Strâmtorile Barajului Firiza a fost invadată!
În 24 aprilie imediat după Sângeorz, chiar în Ziua Comemorării a 106 ani de la supliciului a peste un milion și jumătate de armeni de către turci, creierul muntelui a fost atacat de mii de decibeli produși de o brigadă de luptători ai asfaltului. Animalele pădurii, vegetația, dar mai ales lacul de acumulare cu vietățile lui au fost tulburate de excesul de vitalitate umană exprimată prin parada noilor centauri ai mileniului. Sute de de înfiorătoare mogâldețe ce emanau mizerii poluante au alcătuit un nor toxic, ușor vizibil care s-a paletizat in gri albăstrui pe cerul în sfârșit senin al urbei.
A început Apocalipsa? A început un nou război al stelelor? Vuietul de joasă frecvență făcea câinii să urle a pustiu și a moarte.
Dar vai, nimic din ceea ce părea lugubru nu era adevărat. Nici măcar Fata Morgana a Pădurilor nu era surprinsă.
A VENIT DOAR PRIMĂVARA! DE EA SE BUCURĂ ÎN PRIMUL RÂND CĂLĂREȚII CELOR DOUĂ ROȚI CARE PENTRU A IEȘI ÎN EVIDENȚĂ TUREAZĂ MOTOARELE.
Da, sunt ei MOTOCICLIȘTII! care sărbătoresc în parcare începutul pelerinajelor pe șerpii de asfalt ai planetei. Au început la CLUBUL SIMARED din Baia Mare, chiar dacă sportul de luciu de apă, caiac -canoe nu se prea aseamănă cu cel al Fetei Morgana care preface căldura toridă în miraje obositoare. Parada gălăgioasă din CENTRUL VECHI al Orașului Domnițelor a deșteptat toate mierlele parcurilor și a scos din amorțire doar aurolacii tuciurii ce-și fac veacul ignorând organele de ordine ce trăiesc o simbioză ciudată, alături de lumea canină prezentă tot la al doilea trecător. Pe platforma locației ce s-ar fi numit pe vremuri de alimentație publică, la poalele fostului HAN Firiza al Cooperației de Consum de altă dată, o scenă mobilă și-a deschis evantaiul pentru a primi trupe mai puțin domestice, firește în ton cu rockerii centaurieni cu două sau trei roți în loc de patru copite. Acordurile METALICE nu prevedeau nimic bun și maiestuos pentru lumea intoxicată de prezența unui virus care altă dată nu conta. Totuși sute de gură cască, admiratori de fapt ai frumosului, au privit cu admirație și ușoară invidie băieți și fete echipați în costume negre de piele cu tot felul de mesaje, care au găsit loc de popas și după ritual numai de ei știut, primirea anotimpului întârziat atît de frumos redat în concertele lui Vivaldi.