Otrava sistemului bancar

În loc să trăiască din dobânzi ca şi orice bancă mondială care se respectă, băncile deschise în România posdecembristă, au luat modele bantustane şi au reușit să confiște mai mult de o treime din economiile naționale. După ce au îndatorat la sânge populația, băncile au trecut şi au împrumutat şi statul, prin aceasta luând practic controlul politic în sistemul bancar. Ruinând economia, prin linii de creditare şi credite acordate atât micilor cât şi marilor afaceri, bancherii şi-au asigurat hegemonia deciziei macro şi micro economice pe mulți ani de acum încolo

Băncile care funcționează în România au ieșit de sub controlul legilor românești. Tot mai des cetățenii acestei țari se plâng de jaful bine pus la punct de artificierii bancari ce au devastat sufletele şi puținele speranțe pe care le-au năzuit cei care s-au bucurat la vremea aceea de credite. Indiferent dacă erau credite pe firme sau nevoi personale clientul ajuns la ananghie era executat ca un criminal. După ce tonul spolierilor a fost dat de jocul piramidal Caritas din Cluj iată că au venit armate de slujbași bancari ce te țineau ore în sir la telefon să te convingă să te împrumuți de la ei. Odată ce aruncau cu ban după populația României, bancherii au așteptat efectul de bumerang umflând la comisioane şi clauze ascunse. Dacă economia nemțească postbelică făcută praf de americani, s-a ridicat prin creditele luate numai cu un ausweis (buletinul de identitate), economia românească s-a dus de râpă datorită bancherilor fără scrupule, ce au distrus până şi speranțele românilor. În loc să trăiască din dobânzi ca şi orice bancă mondială care se respectă, băncile deschise în România posdecembristă, au luat modele bantustane şi au reușit să confiște mai mult de o treime din economiile naționale.

Avantajele oferite de bănci legiuitorilor (mita dată acestora) s-a întors ca accepțiune directă sau tacită în contractele de împrumut, prin care întâi se recuperează bunăstarea celor care deservesc sistemul bancar şi într-un târziu se transformă în ratele propriu zise stipulate . După ce au îndatorat la sânge populația, băncile au trecut şi au împrumutat şi statul, prin aceasta luând practic controlul politic în sistemul bancar. Ruinând economia, prin linii de creditare şi credite acordate atât micilor cât şi marilor afaceri bancherii, şi-au asigurat hegemonia deciziei macro şi micro economice pe mulți ani de acum încolo. Din nefericire excesul spolierii bancare va determina mișcări sociale care vor solicita naționalizarea capitalismului şi revenirea la forme de orânduire de care abia am scăpat. Chiar dacă centru biologic al gândirii economice este înafara Europei,valurile interne de nemulțumiri ce bat la ușa României o vor împinge spre băi sângeroase. Măsurile luate prin Ordonanța de Guvern 57 din 2010 prin care se dă mână liberă Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului, să verifice comisioanele percepute de bancă şi să amendeze gras excesul de zel cămătăresc, îngrădește dreptul la informare a cetățenilor prin faptul că nu se dă publicității numele băncilor care practică şi au practicat comisioane ilegale. Dacă clienții restanți sunt umiliți şi proscriși în toate bazele de date luate cu japca de bancheri , băncile sunt scutite de mediatizare, pe motivul deținerii unei armate de juriști care prin artificii de fişcarăş , determină magistrații să decidă în favoarea banilor şi NU, în favoarea Adevărului şi Dreptății!