OPERA din Sighet există și este pe măsura lucrurilor care o recomandă!

ATÂT DE SAVUROASĂ, ATÂT DE PREZENTABILĂ, ATÂT DE CURATĂ ACEASTĂ COFETĂRIE !
Într-o lume a folclorului alterat de făcători de manele de nuntă și verșuri deocheate cu dedicație expresă sau cu trimiteri ultrasensuale, conform cerințelor comesenilor a căror sensibilitate și pudoare au urcat ceva mai sus de genunchiul broaștei.

OPERA din Sighet există și este pe măsura lucrurilor care o recomandă!
Așa cum știți aceste lăcașe de cultură, Teatru, Operă, Operetă, dezvoltă pe lângă ele adevărate castele gastronomice unde înalții oaspeți ai scenei , precum și publicul elitist poate savura ceva dulce după pofta inimii înainte sau după spectacolul propriu zis. Sighetu-Maramurășului a avut teatru, sala de concerte , cinematografe , săli de spectacole. În copilăria mea aveam cinematograf în Palatul Masonic devenit al Sindicatelor și recent apendice universitar Babeș Bolyai. Venind spre centru aveam Sala Studio care de asemeni cu foaiere la parter și etaj LOJE MULTIPLE cu ecran cinematografic extra-lat și cu scenă modernă. Venind în sus, spre centru urbei în fosta clădirea a cazinoului Militar EXISTA sala de spectacole pe 4 etaje cu un ecran modern și aparate de proiecție cinematografică de ultimul răcnet în materie. Frumusețea barocă a Cazinoului a fost mutilată de reparațiile capitale socialiste ce au transformat spațiile culturale în cârciumioare și dughene de tot soiul. După Revoluție a scăzut mult apetitul pentru cultură în genere, dar
dar ceea ce a apărut prin anii 80 a apărut un alt cinematograf de cartier în așa numitul bloc Dallas. Spații de catedrală sunt lăsate în paragină usturătoare iar în momente cruciale lumea își amintește de ele, Nu pot uita sala de concerte cu o fonică cuceritoare din cadrul Scolii de muzică patronată de un buștean performer. Cultura este apanajul civilizației fiind reprezentat mai ales ca exponent a gradului ei de absorbție de către societate a frumosului artistic.
Dar revenind la OPERA, aceasta este o COFETĂRIE bine mobilată, puternic aerisită și cu laborator profesionist la propriu prefațează OPERA ce va să vină. Rețetele și produsele sunt la mare căutare, deoarece gustul păstrează naturalețea fină iar aspectul este fermecător. Fetele care au pus bazele acestei OPERE nu au angajat Bași, Baritoni, Tenori, Soprane sau Altiste ci doar mari artiste în ale gustului fin cu reflexe franțuzești și italienești ce încântă papile olfactive și cilii osmici, nicidecum auzul fin. Având apanajul specific, precum și talente inestimabile OPERA propriu zisă va apare curând în spațiul cultural al Sighetului.
P.S. Mulțumim pentru MINI-ECLERE!