O stafie bântuie la SIghetul Marmației: Un Ghiță Pristanda autohton, zis ”Nebunu orașului”

Într-o stare de confuzie permanentă, G. M[ărgică] zis Nebunu, marele adversar al PNL MARAMUREȘ rage într-una ca boul la lună

Mare adversar al PNL în campanie și după, cu tupeu jegos la adresa conducerii locale și județene a PNL, chiar violent, cu o pensie nesimțită sau nesimțit cu pensie specială, lătrăul care face circ, manipulare și dezinformare, nimic altceva decât ce a învățat o viață întreagă. Feisbucistu convalescent guița toată ziua împotriva președintelui CJ, parlamentarilor liberali și lingea alte clanțe. Cu neuronii rămași activi își mai amintește doar stânga.

Cu câmeșa murdară și ruptă la guler sau scoasă din pantalonii sleioși, ori doar în pulovărul scămoșat și învechit, alb ca varul și ochii ieșiți din orbite și injectați, Ghiță M[ărgică] zis Nebunu orașului, bântuie și împrăștie duhoare peste tot, zoaie. Crâșma proprie, păcănelele,ședințele de Consiliu local unde ne întrebăm dacă susține voința Societății alcoolicilor anonimi sau a celor cunoscuți, străzile, digul. Omul e în elementul lui: oricum nu știe sigur când e zi sau noapte. Bâtrâiorul este cianotic cu un echilibru precar și foarte limbut, așa ca o veche cătană. Fost-ai lele cat ai fost!
Regretatul amic Flor. D.îmi zicea că personajul este un tulburat malefic, pe atunci în sevraj.

Lumea animală e plină de câini de dimensiuni diferite. Când li se spune să-și vadă lungul nasului sau se trăznesc de vreo labă primită de la câinii mari, unii scheună și urinează doar pe teritoriul lor. Alteori,ies în față doar porcii cu peste o sută de kilograme și care grohăie cât mai tare, ca să fie auziți de la distanță și care nu beau, se adapă.

În lumea oamenilor, însă, lucrurile nu stau la fel.Tindem spre egalitate și nu există nici o diferență între un om normal sau un găligan, un slăbănog sau o matahală. Dacă elimini găliganul ce are câteva picături de sânge rămase în alcool, matahala cu ficatul spart de palincă și inimă rea pentru drumurile anilor trecuți,ale coanei Joițica (mititica de ea!)cam dese la bir ouăle primăriei, un tupeist rămâne doar atât: un tupeist. Dar pentru tupeiști nu există înțelegere și nici compasiune sau vreo scuză onorabilă.
Curat mișel!


Sau vor zbura iar greutățile folosite la cântar, prin ușile (foștilor) vecini de bloc?


P.