Mare ședință de consiliu mare la Baia Mare

Mare sedinta de consiliu mare la Baia Mare
Cu ordine de zi stufoasă , chiar mai stufoasă, când era stufoasă consilierii de guvernământ împreună cu cei da la pmp au reușit sa-l convingă pe primarele nostru să fie afișate pe site –ul primăriei toate decontările cu lux de amănunte pentru a ști tot gliganul și golbanu pe ce se duc banii urbei. De azi încolo vom ști cât se decontează pentru deszăpeziri pe zi si pe săptămână și pe lună, cât costă gazul, cât costa curentul și chiar salariul paznicilor cu rang de polițiști locali. Toate cheltuielile și toate veniturile vor fi evidențiate public.

De asemeni ședințele de consiliu vor fi transparente și transmise on line. Doar ședințele pe comisii unde vin și oameni mai puțin obișnuiți cu camera de tv vor avea un regim mai discret.

Gruparea liberală , usr+ si pmp dau voturile a 14 consilieri din total. Astfel majoritatea simpla este cheremul guvernanților. Deciziile de primar fiind vulnerabile , nu vor mai avea întâietate. Deciziile consilierilor vor purta rang de lege locală. Viceprimarii s-au opus majorității și s-au exprimat ca grupare executivă, uitând că nu s-a uscat bine cernelurile de imprimantă care le-au dat aceste funcții și deja ei își arată colții. Gruparea liberală pare că face front comun privind transparența decizională și sunt în acord cu coaliția locală de dreapta, în pofida consilierilor țărăniști care la origini erau de stânga. Se vor devoala schimburile de terenuri forestiere și autorizațiile de construcție pentru dezvoltatori. Proiecte anului 2020 au stagnat, iar imobilele cu răsunet istoric sunt prost gestionate de serviciul de patrimoniu. Piața de Alimente, Ștrandul, clădirea Dacia, Gara și Autogara, precum și pungile paupere au rămas doar sloganuri de campanie. Despre taxele si impozitele mărite și nu înghețate vom da de știre curând.