LEORDENII DIN MARAMUREȘ ACUZĂ

De exemplu terenul sintetic de sport a cărui proiect trebuia demult închis nu s-a realizat deoarece un ATV mijloc de locomoție montan dotat complet i se tot prelungește scrisoarea de garanție de peste 18 luni de mandat, deoarece nu a fost în stare (?) să plătească reparațiile s-au sa-l recupereze acest mijloc de transport cu toate că s-au aprobat
- 87000 lei pentru al achita. De recuperare nici vorbă , având in vedere că, primarul Nistor Ioan nu-și da interesul să-l recupereze si să închidă proiectul , face cu totul altceva...(dezastru ).

ÎN URMA RAPORTULUI DE ACTIVITATE AL ADMNISTRAȚIEI, condusă primarul (baron) NISTOR IOAN de U.S.R. Primarul de Leordina numitul Nistor Ioan ales pe listele USR este acuzat de cetățenii din comuna Leordina de următoarele :
- Nu respectă hotărârile de consiliul local LEORDINA și face cum crede el de cuviință
- I-s-au alocat 25.000 de lei pentru toate cultele din sat. Acestea fiind 2 biserici ortodoxe, 2 adventiste și una penticostala. Sumele acordate erau câte 5000 lei pentru fiecare, însă primarul a acordat unui singur cult (biserica ortodoxa ) suma de 10.000 lei și celorlalte culte nici un ban.
- S-au alocat de către consilieri 120.000 lei pentru împrejmuirea Scolii nr.1 având clase de I –VIII, însă numitul Nistor Ion încă primar al comunei Leordina, a început să sape fundațiile pentru gard și a oprit lucrarea fără să o termine, lăsând elevii în pericol , mai ales că gardul școlii este chiar pe buza drumului național. Nimeni nu se întreabă ce a făcut cu banii de împrejmuire și când va fi terminată.
- S-au alocat 30.000 de lei pentru DRUMURI CU BULDOZER de fapt era nivelarea , executarea / rectificarea cu buldozerul a drumurilor câmpenești, bani cu care făceai aproximativ 10 km. S-au nivelat/rectificat aproximativ 2.5 km iar diferența ...numai el știe ce a făcut cu acei bani. Pe acei 2.5 km nu pot circula mașini de teren care chiar daca sunt 4x4 rămân împotmolite deoarece nu s-au respectat hotărârile de consiliul local .
- Trebuiau să se pună tuburi corodate de transversare a apelor pluviale și așa că toate apele ajung în drum si lucrarea mai ca nu se vede de loc si banii s-au dus pe apa sâmbetei.
- Buldozerul contractat a lucrat maxim 3 zile la capacitate fiind plătit 100 de ore de lucru pentru ca fiecare proprietar să aibă acces din drum la parcela lui . de fapt conform proiectului erau suficienți 10.000 de lei . Pentru aceste drumuri s-au mai alocat 16.000 de lei pentru tuburi care să fie folosite la drum dar aceste tuburi au fost împărțite la cunoștințe prin sat și lucrarea numai putea fi de calitate și cu folosință îndelungată
- Numitul Nistor Ioan primar ales pe listele USR cu opt consilieri din același partid, a format o comisie de recepție lucrări ( 2 aleși prin hotărâre de consiliul local si 3 numiți prin dispoziția primarului ). Există o comisie de recepție formată din 5 (cinci) persoane pe care o convoacă atunci când crede că lucrarea s-a executat conform contractului deci corespunzător.
- Convoacă această comisie când lucrările sunt de calitate iar când se execută lucrări îndoielnice și cu suspiciuni de mită, el cheamă doar persoanele desemnate prin dispoziție iar pe comisia legală pune presiuni să accepte recepția, ( Fiindcă el este PRIMARUL?).
- Numitul Nistor primar vremelnic execută lucrări fără a avea în prealabil hotărâri de consiliu local. Ia banii aprobați de consilierii locali și-i folosește în altă parte deci deturnarea de fonduri este obicei clar și permanent. Lucrările rămase neterminate sunt duse în bugetul din anul următor și iată cum o lucrare una și aceeași este bugetată de două ori în doi ani. Banii aprobați pentru o lucrare cu termen de execuție într-un sunt târâți în anul următor deoarece se folosesc pentru alte lucrări care sunt necesare și oportune numai în mintea lui.
- De exemplu terenul sintetic de sport a cărui proiect trebuia demult închis nu s-a realizat deoarece un ATV mijloc de locomoție montan dotat complet i se tot prelungește scrisoarea de garanție de peste 18 luni de mandat, deoarece nu a fost în stare (?) să plătească reparațiile s-au sa-l recupereze acest mijloc de transport cu toate că s-au aprobat
- 87000 lei pentru al achita. De recuperare nici vorbă , având in vedere că , primarul Nistor Ioan nu-și da interesul să-l recupereze si să închidă proiectul , face cu totul altceva...(dezastru ).
- Investiția de așa zisul teren sintetic se degradează ( se distruge) coșurile de baschet sunt neoperaționale, împrejmuirea este defectă , fileul de tenis de câmp este deteriorat, porțile de handbal de asemeni sunt deteriorate iar pentru a se face recepția finală vor mai trebui alocați 50.000 de lei pentru reparațiile finale, bani din bugetul comunei Leordina
- ( dauna totala ). Firește că acești bani ar avea alte zeci de destinații prin comună care este vraiște.
- Toate lucrările importante ce se execută în comună se fac doar pe lângă DN !8 care străbate comuna în lung, ca să para peisajul rustic cât mai estetic, dar dacă te abați de la drumul național apar dezastre mai dure ca după război.
- Chiar dacă veniturile proprii ale comunei sunt frumoase și deloc neglijabile numitul Nistor a îndatorat comuna cu peste 600.000 lei pentru a plăti integral lucrări executate parțial, bașca costul materialelor care s-au cumpărat mult mai scumpe decât prețul pieței. Dar pentru a li se pierde urma aceste cheltuieli nu au fost prinse în bugetul pe anul 2022 devenind arierate pentru anii ce vin.
- De asemeni primarul și oamenii lui cu acces la decizie nu au vrut efectiv să plătească paza pădurii comunale contractată cu Ocolul Silvic Poienile de sub Munte în sumă de peste 160.000 lei , așadar O.S. POIENI a dat Primăria Leordina in judecată pentru a recupera pagubele care până în prezent este mult mai mare . Suma de aproximativ 160.000o să fie, fără spezele de judecată, sumă care va deveni poprire pe contul primăriei, până la efectuarea plății. Oare de ce s-a ajuns la acest conflict comercial? De ce nu s-a plătit eșalonat sau nu s-a mers la o înțelegere amiabilă cu Ocolul Silvic având în vedere stare de alertă determinată de pandemie ?.....astea se datorează primarului Nistor Ioan care nu a vrut sa plătească eșalonat ocolului silvic.
- Iluminatul public din localitate este utilizat haotic. Ard becurile ziua și noaptea fără ca cineva să aibă responsabilitatea banului risipit. În unele părți ale comunei ale comunei în zona "După Cruhta " iluminatul chiar este dezastruos, linia de alimentare de joasă tensiune este pe pământ, printre arbori , stâlpii prea subțiri sunt înclinați și pot cădea pe trecători la o adiere mai puternică de vânt iar electrocutarea ar urma să încheie festinul morbid. Aceste lucruri se știu dar nu se iau măsuri preventive, nu le pasă ! Se vede din avion lucrările făcute de mântuială cu bani foarte puțin pentru parandărătul gras.
- Lucrul cel mai grav din comună este aducțiunea de apă și canalizare care trebuia finalizată în 2019, dar primarul a tot prelungit termenele de execuție prin doua acte adiționale atât la proiectare cât și la execuție chiar dacă primarul a promis în campania electorală că el nu va mai lucra cu firma respectiva denumită NORD TIMIS din prima zi de când va fi depus jurământul de primar. Însă socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Colac peste pupăză primarul a prelungit termenele și a făcut împrumut la Instituție Financiară Non bancară ce utilizează dobânzi enorme(ROCREDIT) ca să poată da banii înainte de a veni aceștia de la minister ca fonduri guvernamentale. În cele 18 luni de mandat ale acestui primar salvator(?) USL =uniunea salvați Leordina? Au reușit să execute nici 1 kilometru de aducțiuni ( cca 900ml) cu banii dați înainte ca la prostituate.
- Apoi drumurile secundare din comuna Leordina sunt desfundate , sunt mai rău ca după război, nu sunt circulabile cu mașini mici deoarece dacă nu sunt încheiate aducțiunile de apă și canal aceste drumuri nu pot fi reparate și asfaltate nici măcar în viitorul apropriat. În loc să se rezilieze contractul cu firma ce păgubește comuna , se prelungesc termenele de realizare a investiției, ba se dau bani înainte cu forme păguboase ,(împrumuturi de la IFN) Dacă lucrarea se continua cu altcineva, deoarece motive de reziliere a contractului sunt puzderie, sau dacă se lua la întrebări patronul firmei leneșe poate se ajungea la un compromis favorabil cetățenilor dar așa...
- În schimb fără nici o jenă din ordinul primarului se execută lucrări pe domeniul public fără nici un fel de aprobări prealabile.
- Activitatea primarului în domeniul forestier este arhicunoscută de localnici. El are o fabrică de debitare și execuție produs finit din material lemnos și nu de puține ori a fost prins cu materiale fără documente aferente transportului în cauză. După un control neanunțat s-a confiscat din firma primarului tot materialul lemnos fără acte și i s-au aplicat amenzi conforme legilor în vigoare. Și când te gândești că la bază primarul este cadrul silvic? Deocamdată avem acces la actele oficiale publice, dar câte or mai fi pe rol urmează să vă informăm.
- și un ultim amănunt, atunci când era constructor actualul primar avea de încasat aproximativ 1,5 milioane le(vechi)i pe o lucrare la Școala numărul 1 din sat. După ce a acționat Primăria în judecată fiu al satului Nistor actual primar, a încasat conform legii numai puțin de 27 milioane lei (vechi) firește după un proces cu primăria Leordina pe care firește l-a câștigat.
- Oare cui o fi imputat suma pe care el a încasat-o din taxele și impozitele celor care l-au ales în final în baza promisiunilor deșarte ale lui și partidului său care numai "salvator "nu este? Oare nu era normal să găsească vinovatul care a prejudiciat comuna, chiar dacă a făcut-o în favoarea firmei sale?
- Primarul NISTOR IOAN , are obiceiul ca la aproximativ 20 % din ședințele de consiliu local Leordina sa nu participe si nu știm motivul de ce? cel mai grav îi că, nu participă la o parte din rectificări de buget și la rectificările bugetare efectuate in baza dispoziției primarului ....( are alte ocupații mai importante decât interesul cetățenilor din comuna Leordina care l-au ales. Știe lumea pe unde se plimbă in timpul ședințelor, nejustificat?