LA SIGHETU MARMAȚIEI SE GĂSEȘTE CEL MAI FRUMOS ȘI BINE AMENAJAT CENTRU DE ECHITAȚIE DIN NORDUL ȚĂRII

SUN-RAI sună magic! ETIMOLOGIC avem un Soare ce deține puterea vieții și EDENUL pe limba neaoșă.
Stând la o cafea cu un prieten din branșa aflu de la o cunoștință ca o familie de intelectuali au paradit Clujul cu toate avantajele pentru a se stabili undeva pe dealul Dobăeși aplicând pentru o viață austeră dar care oferă satisfacții demult apuse.

Pe mai puțin de 10 hectare de colină se întinde o prelucă A POZITIVISMULUI UMAN unde se poate bucura pruncul de orice vârsta de plăcerea de a încăleca un bidiviu din poveștile copilăriei. Murgul din poveste se arata gata înșeuat pentru a primi pe crupa lui micul stăpân care se vrea purtat pe aripi de poveste prin Edenul ce ne prezintă cartierul sighetean din dreapta Tisei numit din vremuri românești de glorie simple Biserica Albă, după luminozitatea diafana a zidurilor bisericii- unite cu Roma, azi sub steag ucrainean. Verdele clorofilian a îmbrăcat zona în spectru care nu poate amestecat dar care provine din galben și albastru nedefinit.După vesti și povesti despre agonia pandemiei iată și o insula de pozitivism,creație a unui cuplu .

Cei șase cai dintre ei făcând parte și o familie de ponei stau la bară pentru a primi și bucur cei care se doresc cavaleri și doresc simțirea centaurului.Au mai fost încercări de manej dar amenajate ca surse financiare.

Astfel era obligatoriu ca "primajdată"în viață să stai cocoțat în șa minim 60 de minute și sa lași proprietarului de mârțoage 100 de lei. Asa ceva in Sunrai nu se întâmplă deoarece programarea pe șa începe 15 minute,30 minute și 60 de minute doar pentru avansați. Minunea revenirii copiilor cu sindrom Down și a celor cu autism la nivele considerate acceptabile nu mai sunt de domeniul fantasticului.

Calul acest nobil animal al evului mediu și a păstrat respectul creației divine numite OM prin desăvârșită atenție și afecțiune. Despre Sun-rai voi face vorbire pe capitole pentru a descrie frumusețea vieții unui cuplu modern, dar în același timp doritor la reîntoarcerea la ancestral și la bucuria de a redeschide canalul iubirii de natură într-un ritual PANTEIST.