La fiecare 10 OUĂ mai încasează preţul la trei ouă

-Doamnă cât costa 10 ouă?
-care-s la pungă 9 lei cincizeci de bani.
-și cele în cofrag de 10 ouă
- 14 lei
- păi un ou la pungă costa 0,95 lei iar la cofrag 1,40?
- apoi haideți să le cântărim, numa așa de curiozitate, că pe cofrag scrie că-s ouă de la 64 la 74 de grame deci 10 ouă trebuie să aibă minim 650 grame.
- apoi nu au decât 600 grame cu tot cu cofrag.
Apoi de unde-s ouăle acestea_?

Acesta era dialogul dintr+un magazin specializat de Baia Sprie ce funcționează în spatele mall-ului VIVO din BAIA Mare. Produse bune și la prețuri. acceptabile. Doar că OUL de găină considerat cel mai ieftin și cel mai complet aliment este vândut, la suprapreț motivând că diferența de preț de 3,50 la 10 ouă este datorită prețului co fragului. OK! dar la returnarea co fragului nu se acordă nici un bonus?
Ferma și firma cică sunt din HIDEAGA, iar produsele lor au garanție până prin 7 ianuarie 2024, cu toate că la ouă nu poate fi garanția mai mare de 14 zile. Cum azi suntem în 6 decembrie nicidecum ouă care vor sta la temperatura de iarnă a frigiderului(deci mai toată ziua este scos din priză) vor fi comestibile nici măcar de Revelion.
Şi totuși cei care veghează la sănătatea publică, DSP, Protecția Consumatorului, trebuiesc duse de mană la rafturile cu astfel de aberații economice, ca să nu le numesc venituri ilicite ale personalului și patronatului magazinului de Baia Sprie.
Nu prea am înțeles manevra cu majorarea prețului produselor pentru a se asigura prețul oferit prin reciclarea ambalajelor. Ambalajele și transportul sunt componente ale prețului de cost a fiecărui produs. Deci a încasa 0,50 lei pentru ambalajul care se recuperează și a primi pentru contravaloarea ambalajului aceeași sumă dar sub formă de Boucher care te obligă să cumperi produse din același lanț de magazine este un furt mascat care altă dată fosta MILIȚIE ECONOMICĂ socialistă chiar întocmea dosare penale. da atunci se vorbea de AVUTUL OBȘTESC, acum totul este privat sau privatizat iar respectul pentru consumator este sub genunchiul broaștei.
Marile reduceri botezate pompos vinerea neagră sau știe necuratul cum, este de fapt o mare minciună. Prețurile sunt umflate înainte de anunțarea reducerilor că la data când ar trebui să se aplice reducerea, prețul rămâne tot același dacă nu cumva s-a operat o creștere subversivă. Aşa că onor consumatorul chiar dacă se scoală cu noaptea în cap să prindă reducerea la orice, O MUŞCĂ ORIGINAL, iar patronatul se alege cu cel puţin o excursie pe un iaht de lux.