LA DIRECȚIA de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap (SECPAH)MA RAMUREȘ SOLICITUDINEA ESTE LA EA ACASĂ

Fără să știe că sunt și jurnalist am apelat serviciul de asistență socială pentru adulți. Pentru a fi convins, cum stau lucrurile, am mers acasă la Sighet să văd cum sunt evaluați și tratați cei cu probleme ireversibile. Desigur munca pentru OM mai ales dacă acesta este cu anumite afecțiuni care îl scot din sfera muncii și-l aduc la periferie este sensibilă și greu de efectuat. Dragostea față de omul ajuns în dificultate trebuie să primeze chiar și -n defavoarea celui ipen (a se citi SĂNĂTOS).

După ce am trecut prin furcile caudine ale spitalizărilor și a diverselor tratamente, din nefericire diagnosticul pus este cu o durata foarte mare de recuperare și cu șanse incredibil de mici. Totuși chiar și unica sau ultima șansă oferită destinului, trebuie folosită și aplicată. Credincioși dictonului : trăiește-ți clipa, cu toate dedesubturile aferente Memento Mori am apelat la cei chemați să ajute când toată lumea te îndepărtează. Aceștia sunt lucrătorii de la ASISTENȚA SOCIALALĂ ȘI PROTECȚIA ADULȚILOR.
Am luat merinde cu mine și i-am scrutat din mașină, ba din postura de însoțitor al unui atins de o boală, ba din postura de părinte de copil cu probleme sau cu statutul de părinte ce are grijă tot restul vieții de fiul major care a căzut victimă flagelului alb pe fondul unei afecțiuni genetice care i-au favorizat instalarea acestei boli necruțătoare. Pentru a nu tulbura crâmpeiul de liniște a bolnavului COMISIA JUDEȚEANA DE EVALUARE se deplasează în diverse zone ale județului și rezolvă la mașina bolnavului sau la targa acestuia cu celeritate și mult respect pentru făptură umană tot ce ține de permisivitatea legală a celor ajunși în suferință.
CU POSIBILITĂȚI MULT MAI REDUSE DECÂT A CELORLALTE STATE DIN SPAȚIUL EUROPEAN ȘI CHIAR SHENGEN IATĂ CĂ OAMENII CHEMAȚI SĂ AJUTE OAMENI SUNT CHIAR POTRIVIȚI PENTRU LOCUL CÂȘTIGAT.

În cadrul Proiectului “Mai aproape de cetățean”, derulat de Consiliul Județean Maramureș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș, Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap (SECPAH) se va deplasa în teritoriu și în luna septembrie 2021, în locațiile stabilite, după următorul program:

06 septembrie 2021 – Vișeu de Sus (Primărie)
13 septembrie 2021 – Sighetu Marmației (Primărie-Sediul DAS)
20 septembrie 2021 – Târgu Lăpuș (Casa de Cultură)
27 septembrie 2021 – Ariniș (Căminul Cultural)
Pentru o bună organizare și evitarea aglomerării, persoanele care doresc să acceseze serviciile oferite de S.E.C.P.A.H. în teritoriu (cerere evaluare, completare documente, reevaluare, agravare) sunt rugate să solicite telefonic o programare prealabilă la numărul de telefon: 0787.890.942 (de luni până vineri, între orele 8.00 – 14.00).

Persoanele care au transmis anterior cererea și documentele vor fi evaluate conform programării telefonice, iar cele care doresc să depună cerere vor beneficia de îndrumare în vederea întocmirii dosarului și evaluate, dacă dosarul lor este complet.
Persoanele cărora li s-a solicitat anterior completarea dosarului cu anumite documente le pot înmâna reprezentanților din teritoriu pentru a fi depuse la sediul DGASPC Maramureș și ulterior încheiată procedura evaluării.
Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT