LA CONSILIUL PROFESORAL ILEGAL, FILIP DE PARTICIPAT? A PARTICIPAT ! DAR NU S-A BĂGAT!

Cu toate demersurile care au arătat că întreruperea procesului de învăţământ la colegiul Naţional Vasile Lucaciu din Baia Mare este ilegal. Şi că întocmai ca Pilat din Pont I.S.J (vorba unei inspectoare)J Maramures s- a spălat pe mâini şi nu a aprobat execuţia unei profesoare de geografie de către directoare. Cu toate acestea un inspector general adjunct cu nume de apostol a participat la sarabanda regizată de directoare şi încă două matracuce.

Zece cadre au recitat aceeaşi aceaşi poezie agresivă la adresa profesoarei de geografie care s-a nimerit să fie diriginta unei clase a XI la care onor profa Szitar refuza să predea . De ce fugea profesoara de la orele pentru care era plătită? pentru că elevii au refuzat să participe cu bani personali la un program DOLPHI, un fel de concurs din care profesorul de limbă franceză avea o felie groasă de tort. Refuzul elevilor era motivat de faptul că de la această profesoară ei nu prea au avut de învăţat că nu se pricepea să-i facă să înţeleagă dar mai ales să aplice regulile gramaticale ale limbii franceze. Deci dacă nu vin avantajele suplimentare nu mai intru la clasa voastră.
ABUZ CLAR PENTRU OBŢINEREA DE FOLOASE NECUVENITE!
Cu toate acestea elevii au fost înţeleşi de către diriginta clasei, care a făcut adrese către ISJ Maramureş unde a explicat cu lux de amănunte situaţia. Drept răspuns la cele sesizate,directoarea a organizatun simulacru de consiliul profesoral, suspendând orele de curs,în care diriginta clasei a fost pusă la zidul infamiei de vreo 10 lingăi, în prezenţa lui Filip reprezentant(?) ISJ care nu a luat atitudine atunci când victima a cerut dreptul la apărare consiliului profesoral sau la explicaţii la acuzele fantasmagorice ce i se aduceau. Ca un zbir directoarea a condus lucrările simulacrului de consiliu profesoral care avea un singur punct pe ordinea de zi: mazilirea dirigintei care ar fi adus deservicii de imagine colegiului comunicând presei secretele profesoarei de franceză care era plătită dar fugea de la orele de franceză de la sus amintita clasă a XI. În final profesoara a fost înlocuită,iar în registrul de prezenţă au fost bifate absenţele de la ore; însă ar trebui să vedem dacă salariul doamnei Szitar va fi şi diminuat cu numarul de ore la care a lipsit nemotivat, başca penalizarea care o merită pentru încălcarea regulamentului de ordine interioară. Ceea ce este mai dur constituie atitudinea inspectorului scolar adjunct de paie, ce a participat la act dar nu s-a băgat.Nici slugoiul de la sindicatul instituţiei nu a fost apărătorul cotizantei lui,S-a mulţumit cu remarca prin care complet neinspirat, a acuzat la rândul lui profesoara victimă ( "cică nu a ales bine banda de circulaţie şi mergea pe contrasens") în loc să facă o analiză obiectivă a stării de fapt. Desigur că a fost totuşi aprobată înregistrarea samavolniciei numită consiliu profesoral iar ancheta jurnalistică va continua. Fireşte că diriginta nu este dirigintă iar SS şi programul Dolphi merg mână în mână.
PS; elevii între timp au umplut cîrciumile, terasele din preajma şcolii având "cărţile la ei" pentru o CRUCE!