JOIA MARE ESTE LA CHINDIE!

CREȘTINII AȘTEAPTĂ RELUAREA FILMULUI CU ISUS NAZARINEANUL.PREOȚII AU VARIANTA LOR DAR ACUM AU ADUS SARBATOAREA LA CAPĂTUL PRIMĂVERII CARE DE SUPĂRAREA ACESTEI FALSIFICĂRI NICI MĂCAR NU ȘI-A ARĂTAT FRUMUSEȚEA. TOATE SUNT ÎNTÂRZIATE IAR DINȚII DE FIER AI IERNII RĂMÂN ÎNCLEȘTAȚI PE SOARELE TAINIC. DUPĂ ÎNDEPĂRTAREA CELORA CARE ÎȘI PROMITEAU IUBIRE, PRIN SPAIME ȘI FRISOANE ALE MORȚII PRINTR-UN ALTFEL DE STRANGULARE IATĂ CĂ SOARELE PRIMITOR ȘI PROMIȚĂTOR SE ARATA PE CERUL MULTIMILENAR.

DACĂ ANUL TRECUT MI-A FOST SFÂȘIATĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DE MINCIUNA PANDEMIEI, ANUL ACESTA SE REVINE LA CICLUL CIRCADIAN, SE ÎNCEARCĂ O PACE ÎNTRE OCULTĂ ȘI BISERICĂ, CHIAR UN PACT ÎN CARE CREȘTINII SUNTȘI PAVĂZĂ ȘI SABIE ȘI SULIȚĂ. MORȚII NENUMĂRAȚI UCIȘI DUPĂ O ANUMITĂ REGULĂ, INDIFERENT DE MĂRIREA DE CARE SE BUCURAU, NU SE POT ÎNTOARCE PRINTRE CEI VII, SĂ DENUNȚE UCIGAȘII.
AZI SE CITESC XII EVANGHELII ȘI SE TRAG TOT ATÎTEA CLOPOTE. DUPĂ ACESTE SLUJBE NU SE MAI TRAG CLOPOTELE PÂNĂ DUMINICĂ LA ÎNVIEREA FIULUI DUMNEZEESC. TOACA ESTE SINGURA FORMĂ DE CHEMARE LA RUGÎCIUNE A CREȘTINILOR PLINI DE POST ȘI URĂ. RUGĂCIUNILE MILENARE SE AUD CA TÂNGUIRI PE MARGINI DE MORMINTE, ALE CELOR DRAGI, CARE NU AU PRIMIT NICI MĂCAR FUNERALII, PE CARE LE MERITĂ TOȚI CEI ADORMIȚI.
MOTIVUL? NECUNOAȘTEREA, LIPSA DE CURAJ A CELOR PUȘI SĂ CONDUCĂ ȘI SĂ RĂSPUNDĂ ÎN FAȚA CELOR CARE LE-AT DAT MIRUL PUTERII. CE DEMON A ACOPERIT CU ARIPILE SALE SOARELE CREDINȚEI ȘI A ÎNTUNECAT MINȚILE CELOR CARE ZICEAU CĂ PRIN CREDINȚĂ AJUNGEM LA PERFECȚIUNEA PROMISĂ.
ISUS HRISTOS A ÎNVIAT ACUM DOUĂ MII DE ANI, A RĂSCUMPĂRAT LUMEA DIN MREJELE SATANEI ELIBERÂND SUFLETELE NEJUDECATE DAR CAPTURATE DUPĂ PORȚILE IADULUI. RĂSCUMPĂRAREA A FOST SFINȚITĂ DE SÎNGELE VĂRSAT PE CRUCE, DAR MAI ALES DE CALVARUL CE L-A DOVEDIT CA OM. EVREII NICI ÎN ZIUA DE AZI NU POT CREDE CĂ FIUL LUI DUMNEZEU S-A ÎNTRUPAT LA CASA DULGHERULUI IOSIF ȘI A FĂCUT ATÎTEA MINUNI. DUPĂ CE ROMANII I-AU PĂZIT MORMÂNTUL CU STRĂJI ȘI PIATRA FUNERARA I-A FOST PECETLUITĂ, NAZARINEANUL A DOVEDIT CĂ ESTE ÎNPĂRATUL ACESTEI LUMI ȘI NU NUMAI REGE AL IUDEILOR.INDIFERENT DE CALCULE ȘI PRESUPUNERI CALENDARISTICE, ACEST EVENIMENT POATE ȘI TREBUIE COMEMORAT ZILNIC, PENTRU CĂ A DAT SENS VIEȚII DE DUPĂ MOARTE ȘI A REINTREGIT SPERANȚA REÎNTÂLNIRII CU CEI DRAGI, CHIAR DACĂ FORMA PRELUATĂ DUPĂ MOARTE ȘI ÎNVIERE NU MAI ARE NIMIC ÎN COMUN CU PĂMÂNTESCUL TRUP, SAU CU LEGILE LUI.