Focuri de armă la frontiera de nord. 7.500 pachete cu țigări confiscate (FOTO)

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, peste 7.500 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 88.000 lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 2.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Straja, județul Suceava, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și, profitând de întuneric şi terenul accidentat, au fugit.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată bărbaţii nu s-au oprit, continuându-şi drumul înspre localitatea Straja.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite patru colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 87.750 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.