FEDERALCOOP A FURAT CU LEGEA 1 DIN 2005 PROPRIETĂȚILE COOPERATORILOR SIGHETENI

De ce au dispărut cooperativele comunale? PENTRU O SLEAHTĂ DE ACTIVIȘTI COMUNIȘTI CARE TREBUIAU SĂ ÎNFUNDE PUȘCĂRIILE.
FEDERALCOOP Baia Mare s-a întitulat proprietarul averii cooperatiste județene și a pretins fonduri noi din partea cooperativelor componente ce nu s-au desprins (de acest de fapt SRL –EU), iar la ora actuală este condusă de o gașcă de 11 consilieri care iau câte 5.000 de lei pe lună ca jeton de ședință plus salariile celor care pensionari fiind parazitează fondurile și bunurile rămase după bunul lor plac. Mai au un președinte ce a fost doar subinginer în cadrul UJCC Maramureș respectiv în biroul de propriu de proiectări și investiții fiu al unui președinte de cooperativă orășenească. Pensionarii cu legături cu fosta Securitate diriguiesc și vând tot ce a mai rămas din miliardele de dolari ai Uniunii Județene a Cooperativelor de Consum care în 1989 au fost forma de proprietate capitalistă cea a rezistat terorii comuniste.

Legea 1 din 2005 în baza căreia patrimoniul cooperației de consum a trecut la la comuniștii care o conduceau trebuie abrogată. FEDERALCOOP A LUAT PROPRIETĂȚILE COOPERATORILOR SIGHETENI ȘI LE -A VANDUT CHIRIAȘILOR REALIZÂND FOLOASE NECUVENITE PENTRU O SLEAHTĂ DE ACTIVIȘTI COMUNIȘTI CARE TREBUIAU SĂ ÎNFUNDE PUȘCĂRIILE cel târziu din 1990.
Legea 1 din 2005 în baza căreia patrimoniul cooperației de consum a trecut la la comuniștii care o conduceau trebuie abrogată. Proprietarii imensului patrimoniu național au fost izgoniți prin non informare iar averea lor în cea mai mare parte a devenit proprietatea foștilor comuniști și agenți și turnători ai Securității.
FEDERALCOOP Baia Mare s-a întitulat proprietarul averii cooperatiste județene și a pretins fonduri noi din partea cooperativelor componente ce nu s-au desprins de acest de fapt SRL –EU, iar la ora actuală este condusă de 11 consilieri care iau câte 5.000 de lei pe lună ca jeton de ședință plus salariile celor care pensionari fiind parazitează fondurile și bunurile rămase după bunul lor plac. CONDUCEREA PRODUCTIVĂ A FOST MĂCELĂRITĂ, RĂMÂNÂND CÂȚIVA CONȚOPIȘTI CARE AU VÂNDUT CE SE PUTEA VINDE, AU ÎNCHIRIAT CE SE PUTEA ÎNCHIRIA. Cooperativele care în 2005 au reformat fostul UJECOOP în FEDERALCOOP, s-au reînscris în cooperația aducând câte 100.000.000 DE LEI VECHI cotă de participare și dezvoltare care conform legii trebuiau să genereze plusvaloare, profit ce urma distribuit acționarilor. Acest FEDERALCOOP nu toate veniturile declarate nu a dat 5 bani ca dividente celora care le-au asigurat funcționarea.
ASTFEL DEPOZITELE UJECOOP DIN SIGHETU MARMAȚIEI ASIGURAU CU BUNURI ÎNTREAGA REȚEA COOPERATISTĂ DIN COMUNELE SI ORASELE DE DINCOLO DE DEAL.
Maramureșul voievodal ține de Borșa la Rona de Jos, de la Remeți la Sarasău, de la Desești la Sighet, de la Săcel la Vadu Izei. Pe lângă câteva hectare de depozite URCC; UJCC; CONSUMCOOP SIGHET și în ultimă instanță depozite FederalCoop(?) așa numita BAZĂ DE APROVIZIONARE COOPERATISTĂ, AVEA CALE FERATĂ PROPRIE, COLOANĂ DE 80 MAȘINI ȘI O REȚEA DE DE APROVIZIONARE BINE PUSĂ LA PUNCT. LABORATOARELE DE CARMANGERIE, COFETĂRIE, PATISERIE- ÎNGHEȚATĂ ERAU REPERE DE BUN GUST ȘI CALITATE PENTRU ÎNTREG COMERȚUL SOCIALIST . icsmaap; icsmi; icra; icrm; bjatm, CONCURAU PALID CU REȚEAUA COOPERATISTĂ. PESTE 103 500 DE SALARIAȚI DESERVEAU CREAȚIA REGALISTĂ A LUI FERDINAND ÎNYTRGITORUL, numai în Maramureșul voievodal. Toate cătunele, satele, văile forestiere, comunele și orașele aveau magazinele cooperatiste în care se găseau de toate de la țigări românești NAȚIONALE la whisky irlandez HUNKEY BANISTER. Depozitele de aprovizionare erau organizate științific și aveau personal școlarizat în unitățile de învățământ proprii. Erau școlarizați absolvenți a 8-10 clase în diverse meserii comerciale și prestări servicii, sau calificați pentru producția adevăratei industrii mici. Absolvenții de liceu să devină, merceologi, contabili, statisticieni. În paralel funcționau serviciile de achiziții produse agroalimentare cu prestările de servicii și cele de producție. Reciclarea ambalajelor era asigurată de servicii de depozitare specializate și în repararea ambalajelor de lemn și ulterior de plastic. Laptele rural era colectat și procesat ăn fabricile de lactate. Animalele de asemeni erau contractate și se realiza exportul de ovine și furaje pentru Orientul mijlociu prin portul Palas din Constanța. Mierea , fructele de pădure, ciupercile, melcii, cabalinele de abator toate erau preocupări ale Cooperației de Consum care după Revoluție a deveni izvor de prosperitate a bucureștenilor din forma centrală numita Centrocoop și Universal Coop ce a dat primii țepari naționali prin Bankcoop, Centrocoop, FederalCoop și apendicele parazit SC CONSUMCOOP.
Parazit deoarece spațiile ce aveau mii de angajați au devenit surse de venituri pentru contabilii și președinții fostelor cooperative de consum care au închiriat aceste spații chiar familiilor lor sau la terțe persoane care în pofida statutului cooperației au reușit să și le însușească. Au lichidat tot ce le aduceau obligații față de stat și au rămas pseudo proprietari a spațiilor de altă dată care pe rând le-au înstrăinat în folosul propriu. Chiriile încasate au devenit salarii exorbitante și bunuri proprii ale celor care se prezintă conducerea aleasă a cooperației de consum.
Patrimoniul cooperatist pe plan național a fost și mai este de miliarde de euro, dar sunt administrate de foști secretari de partid comuniști sau de copii acestora fiind protejați de o seamă de juriști care au transformat cooperația regalistă în proprietate a NOII BURGHEZII ROȘII de care se temea până și Lenin.
Maramureșul avea o rețea de unități turistice cooperatiste de renume pentru lagărul socialist. ZIMBRUL din Sighet, DOUĂ VEVERIȚE Baia Mare, STEJARUL, din Șomcuta Mare, Pintea Viteazul Gutin-din Baia Sprie, Ciuperca de la Remeți, Capra Neagra–din Moisei, Cabana FIRIZA, DOI PORUMBEI. Depozitele UJECOOP din Baia Mare prost administrate de FederalCoop și întreg patrimoniu fix și circulant a dispărut. Chiriile încasate după spații au devenit salarii și excursii în străinătate pentru cei 17-18 figuranți ce mătrășesc și după 32 de ani fondurile cooperației de consum. Parlamentarii, miniștri, sunt mici copii la veniturile ce le încasează în raport cu samsarii ce au pus mâna pe averea cooperației. Nu au dat cu o mână de var peste bunuri. Le-au exploatat fără milă, clădirile și acareturile comerciale ajungând ruine și epave care au ajuns proprietăți ale unor cămătari, traficanți fără ca cei care mai au drepturi să poată crâcni. Prețurile de vânzare erau controversate și subevaluate iar ceea ce ajungea în punga administratorilor erau sume care le permiteau dezvoltarea privată.. cine mai știe c cum se traduce C.P.A.D.M. care avea for tutelar Ujecoop la nivel județean și Centrocoop la nivel național. COPERATIVA DE PRODUCȚIE, ACHIZIȚII ȘI DESFACEREA MĂRFURILOR! Federalcoop? EGAL IMPOSTOR, INSTITUȚIE PIRAT CARE A FURAT LA PROPIU AVEREA COOPERATIVELOR ȘI LE VINDE CA PE O MOȘTENIRE. O MÂNĂ DE UCIGAȘI ECONOMICI SUB OBLADUIREA UNUI CONSILIER JURIDIC AU DISTRUS CEEA CE A REZISTAT CHIAR SUB TEROAREA COMUNISTA.
În imaginile atașate se vede neglijența celor care au condus aceste bunuri ale cooperatorilor sigheteni și oprobriul pe care-l merită actuala conducere.