Facebook face abuzuri, crede un sighetean! O aleasă locală dintre „oamenii noi” nu suportă critici?

Un sighetean ne -a rugat să aducem la cunoștința cititorilor noștri o stare de fapt!
Se știe că acest mod de comunicare a acaparat atenția populației mondiale cu acces la ei. Încet, încet au impus reguli tot mai drastice, cică de protecție. exprimarea altor valori sau rațiuni diferite de ale lor sunt ținte clare pentru operatorii lor ce fără nici un fel de explicații închid secvențe de comunicare dintre mii de și mii de oameni. Ei uită că la un semn poate cădea mai repede decât a apărut acest fenomen. Acum dau vina pe această amenințare KOVID pentru lipsa lor de înțelegere a altor opinii.

Scrisoarea sigheteanului....

Cu scuzele de rigoare si cu cererea scanării actului de identitate cei de la Facebook mi-au închis pagina. Inițial au zis că durează câteva ore , apoi câteva zile apoi mi-au scris că din cauza pandemiei nu mai au lucrători care să administreze pagini. cu orice preț doreau să mă prostească că operatorii lor sunt băgați între-un hangar și că, acolo se intoxică unii pe alții iar izoletele-robot nu mai fac față cererilor de spitalizare.

Ce se întâmplă de fapt? Atunci când scoți în evidență forme moderne de posibile furturi în numele unor cauze nobile,se adună ciorile și coțofenele, fac raportări și ești izolat o bucată de vreme. Practicile acestea le-am mai trăit în regimul comunist și credeam că s-au sfârșit.

Așa am criticat inițiativa unor vânzătoare de cârpe rămase de la morți de prin Sighet (în pandemie) care în numele ajutorării unei copile Alessia pe nume de mai puțin de doi ani ar avea nevoie de tratamente ce costă milioane de dolari. Statul nu mai subvenționează astfel de boli și bolnavi? Așadar după o confruntare de idei, pe această temă, ne scrie un sighetean, că adresele sale de pe facebook au fost închise.

Sunt mii de pușculițe agățate cât se poate de vizibil pentru colectare de fonduri pentru diverse cauze. Unele mai nobile decât altele. Societățile de binefacere se lăfăie în luxuri, în vacanțe scumpe pe iahturi și zone cât se poate de unice . Sumele adunate vin chiar de face book pentru a fi garantate că sunt folosite exclusiv unde sunt clamate. Numai că după ce se asigură suma pentru transplant scump sau pentru tratamente de recuperare pe zeci de ani, pacientul dispare sau moare subit.

Sumele adunate dispar de fapt, se transformă în bunuri care nu au nici o legătură cu solicitarea. La un moment dat când sumele satisfac anumite cerințe, apar persoane controversate în liste de partid și le găsești la butoanele decizionale ale societății. Firește averea și-au adunat-o din contracte cu statul .De exemplu, din furnizarea de tâmplărie gen termopan în ministerul învățământului la prețuri înzecite față de cele reale.

Pandemia ne va obliga să fim foarte atenți la cum (nu) sunt respectate legile de către noii/vechi politicieni și la sarbatori populare: distanțare socială, certificate, reguli de igienă, masca de protecție, avize, zădărnicirea combaterii bolilor etc. Oricum, ANAF a demarat ”operațiunea MERCUR”, prin care sunt vizați cei care vând online.

Aviz amatorilor: Consiliul local nu este pe Persoană fizică și nici borcan cu miere pentru noii îmbogățiți sau robinet pentru scurgerea banului public în acțiuni controversate/lucrări, date cu dedicație!