E SEARA DE CRĂCIUN , A TRECUT POSTUL ȘI PE STEFAN HRUȘCĂ NU L-AM MAI AUZIT! OARE DE CE?

El ieudeanul Stefan Hrușcă, învățător de profesie ne-a reînvățat de peste 40 ani colinzile strămoșești și chiar nu mai simțeam SPIRITUL CRĂCIUNULUI fără glasul lui angelic și plin de încărcătură sfântă . După el marile voci ale plaiului românesc au ieșit să colinde dar nu ca Fane. Poate sunt un pic subiectiv pentru că avem rădăcinile spirituale în aceeași Transilvanie și chiar în același Maramureș.

Și totuși aniversăm peste 2000 de ani de la NAȘTEREA FIULUI DUMNEZEIESC! Au încercat să-l suprime prin oamenii lui Irod, imediat ce au aflat că vine NOUL ÎMPĂRAT. MINUNEA SE ÎNTÂMPLA CONFORM PROOROCIRILOR BIBLICE. FIUL VENEA SĂ RĂSCUMPERE CU PREȚUL SÎNGELUI LUI PREASFÂNT ȘI PREACURAT TRUPUL SĂU, CCEA CE A FOST PEDEPSIT ODATĂ DE SABIA ARHANGHELULI.
Cei care preaslăvesc acest eveniment UNIVERSAL sunt îndepărtați ușor și sigur din scena mondială, fiind înlocuiți cu povestitori ce au menirea de a îndepărta creștinul de la SFÂNTA LUI CREDINȚĂ ȘI TRADIȚIE.
SPECTACOLUL DE COLINZI CE ÎNNOBILA ÎNTREAGA ȚARĂ ADUNA SUTE DE MII DE CREȘTINI CARE SE BUCURAU SINCER DE ANIVERSAREA FIULUI DUMNEZEIESC CARE DUPĂ CE PRIMEAU PORȚIILE CU MOȘ GERILĂ , CU MOSUL CU SANIE AERIANA TRASĂ DE RENI CU SPIRIDUȘI, MENITE SĂ ALTEREZE ADEVARATA SARBĂTOARE.
Alungații din templu cu biciul Fiului au devenit negustori venali care transformă NAȘTEREA FIULUI în spectacole ieftine dar aducătoare de profit de neînchipuit mercantililor slujitor al celui RĂU!
Sufletul îmi este cătrănit de hidoșenia celor ajunși la cârma culturii și a tradițiilor oferind loc la diverse stupizenii ale Miticilor cu menire clară . Deturnarea credinței și a valorilor spirituale ale neamului nostru înspre sodomii care din păcate tot mai puțin sunt pedepsite de semeni. Și totuși copilașii de pe Mara și Iza cutreieră satele și bat la porțile vecinilor pentru a d aduce VESTEA MINUNATĂ.
ȘTIU ! ESTE PANDEMIE ȘI FRICA ESTE MAI TARE CA SPAIMA! DAR DACĂ ESTE O ALTĂ AMĂGIRE CARE LA ÎNCEPUT A UCIS 14.000 DE PRUNCI ?