Doi cetățeni români cercetați pentru contrabandă și 16.900 de pachete cu țigări confiscate

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, în urma mai multor acțiuni specifice, 16.900 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană. În urma acțiunilor, doi cetăţeni români sunt cercetați pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 200.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Ieri, 01 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.40, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care transportau prin apa pârâului Laura către interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor doi, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceștia au abandonat coletele și au încercat să fugă, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, lucrătorii noștri au reținut doi bărbaţi, I.G., de 43 de ani, şi S.I. de 41 de ani, de cetăţenie română, ambii domiciliaţi pe raza județului Suceava.

Imediat, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Totodată, la fața locului polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete care conțineau cantitatea de 4.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.140 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând să se ia măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 01 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase dinspre frontieră către localitatea Ulma, județul Suceava.

Imediat, colegii noștri au acționat la reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit în direcţii diferite.

Întrucât persoanele în cauză nu s-a supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.480 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 52.416 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră de la Sectoarele Poliției de Frontieră Sighetu Marmației și Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.220 pachete, în valoare de 96.200 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.