DN 18 respectiv pasajul peste Gutâi se prăbușește

Drumul mirific peste pasajul Gutâiului este sugrumat pe o porțiune de 75 metri de o fisură ce cuprinde chiar mijlocul drumului fiind obligați să se circule pe o singură bandă. Cauza este suspectă de a fi dată de nepriceperea unui căutător de comori din Giulești care dorind să facă lucruri bune a dat de lucru celor care au făcut acest drum național o bijuterie.

Drumul șerpuitori plin de serpentine se îngustează brusc chiar la mica intersecție ce coboară în valea Marei la stația de unde se pompau spre Baia Mare la Firiza milioanele de metri cubi de apă vie în lacul de acumulare ce alimentează Baia Mare și împrejurimile locuite.

Acolo sunt 4 subtraversări ce aveau menirea de a capta torenții declanșați de ploi și mai ales izvoarele subterane ce macină fin și lent traseul pe care și-l deschid. Gurile de captare la aceste subtraversări aveau niște grilaje ce opreau aluviunile să obtureze tuburile respective, ce trebuiau din când în când curățate, întreținute de cei care sunt plătiți ca drumari naționali.

Dar cine să bată cărțile, la vârful muntelui în loc să vadă de drumul pe care grecii l-au făcut european. Mașinile grele nu sunt abătute de pe drumul bine făcut în rest, iar zona respectivă este un pericol si pentru vehiculele de la deszăpezire. O intervenție urgentă la drum este imperios necesară înainte de a se declanșa o catastrofă.