Detectivul de presă a avut un șok

Firma cunoscutului cameleon unic viețuitori între maramureșeni a prins un contract la înălțime. Nu a găsit zburători care să dea jos de stâlpi cablurile și a angajat ce a găsit; copii. Firma avea profituri vizibile. Jeep,burtă pe care stătea liniștit un castron și multe alte luxuri. Numai că un necaz nu vine singur. Pe lângă problemele ocrotitorul iată că unul lucrătorii de pe stâlpi de 7-8 m nu s-a asigurat conform NTSM( NORMELE DE TEHNICĂ SI SECURITATE A MUNCII) și a căzut în gol. Firește că necazul se ține la secret că bani, sunt destui, să astupe sursele prin care s-ar scurge informația.

Degeaba face capitala. Acolo nu-I loc de sokați. Copilul căzut, a stat peste o lună în spital. Fiul lui Zacusca din Nistru n-a mai fi om veci. Gospodarul detectiv are dreptul la toate. Are deja un ocol silvic în ocolul propriu. Oare are actele necesare să le justifice? URECHILE PURULENTE NU AUD CĂ MUNCA LA NEGRU (NU LA KUNTA KINTE) SE PEDEPSEŞTE?
Până una alta nu-i suiş fără coborâș şi nici faptă făcută şi rămasă neştiută! Cel care acuza pe toată lumea de una de alta, ba mai şi punea nume de păsări unor mult superiori, care a aflat şi adus la cunoştinţă la evz cum şi-a înscenat un atac la domiciliu pentru a se victimiza şi poza în erou naţional. Micul băsescu din tîuţi măgheruşilor l-a cadorisit cu nouă locuri de casă pentru una singură familie ( a lui, a mereului detectiv de presă fără şurub de forţă ci doar cu unu de şantaj perpetuu)