DE CE SUNT ÎNCHISE BISERICILE ROMÂNIEI ?

ÎNTREBAREA DE MAI SUS MI-A FOST PUSĂ DE SUTE DE CREDINCIOASE ȘI CREDINCIOȘI!
După Revoluția din 1989 în România, tot ce s-au construit, în toate cătunele și toate cartierele sunt bisericile și casele de rugăciune la toate cultele. Cultele sunt organizate mai bine ca orice formațiune politică. Zeciuiala și talgerul sunt obligatorii săptămânal și la orice altă sărbătoare religioasă. Susținerea statului față de clerici este substanțială, Aceștia fiind asimilați profesorilor, iar preotesele chiar au devenit cadre didactice care predau religia în școli. Cu toate acestea bisericile sunt închise chiar dacă programul de asistență religioasă este redus și puțin costisitor.

MUNCHEN.CAPITALA BAVARIEI ARE 500 DE BISERICI, DAR TOATE ERAU DESCHISE ZI ȘI NOAPTE.
ÎN ROMÂNIA după ce s-au construit mii de biserici și așezăminte religioase în detrimentul spitalelor Și altor instituții necesare societății civile, iată că se constată mai ales de credincioasele care au trecut de tinerețe și care se regăsesc în rugăciune, că preoții țin închise bisericile, iar ele credincioasele, mult mai numeroase ca și credincioșii, trebuie să se roage adesea la gardurile de fier forjat ce înconjoară teritoriul privat al lăcașului de cult. Programul de funcționare,(fără istoricul bisericii) este afișat, însă biserica nu poate fi frecventată în lipsa parohului și a serviciului religios. DE CE? oare pentru că nu sunt de serviciu curatorii care să strângă bănuțul văduvei? Sau sunt prea multe averile și dotările spațiului de cult și sunt tentante pentru ateii cleptomani. Am înțeles că la Casa Parohială musai un Audi și un Mercedes Negru cu număr HAR... și că dotările acesteia nu trebuie să fie cu nimic mai prejos ca și cele a unui apartament de lux. Am înțeles că biserica are păduri, nu clejii, că cimitirul este dat în administrație iar mormintele se închiriază familiei defunctului pe cel mult 10 ani , acestea urmând a fi răscumpărate de aparținători dacă averea celui care beneficiază de așa zisul LOC DE VECI a fost suficient de consistentă ca urmașii să-și permită acest lux. Noua modă funebră este construcția de cavouri, bunker din beton armat cu dimensiunile unei garsoniere dar cu ușa în tavan, având dotări necesare vieții de veci quasi faraonice. ce-i drept încă nu se îngroapă amantele( țiitoarele) caii și câini și nici slujitorii preacredincioși ca în Eghipetul de odinioară. Dar mai ști? Oricum la sărăcia pe care unii o îndură atunci când de voie sau nevoie sunt trimiși într-o lume mai bună, sacul de plastic a luat locul îmbrăcămintei funerare și serviciul religios a devenit o formalitate, pe care în curând o vom accesa gratuit pe telefoanele 6 G. Și totuși cea mai umilitoare acțiune a administratorilor de cimitire este vânzarea locurilor de veci, care întotdeauna sunt cumpărate de persoane diasporene și renunță la locurile respective pentru 1000 de dolari sau euro,
(a se citi MITĂ în formă continuată și foloase necuvenite) și apoi sunt revândute de administrația laică sau bisericească la 3000-3500 de lei, locul, bașca groapa și cioclii care tot de ei se țin. Așadar acel ajutor de înmormântare acordat de stat nu mai este suficient nici dacă ar fi dublu cât se acordă deoarece mintea diabolică a celor din serviciile funebre s-a adaptat economiei de piață.