De 1 și 2 și 3 mai în Maramureș va fi ordine și proteguire guvernamentală

Conform comunicatelor comune al instituțiilor M.A.I prezente în Prefectură ZIUA INTERNATIONALĂ A MUNCII va fi respectată și disciplinată de organele stat.

Poliția de Frontieră, jandarmii, pompierii, poliția națională sub obolul
Prefecturii, vor monitoriza și supraveghea zonele cu aport socio-turistic, în vederea reducerii riscurilor, busculadelor ,incendiilor precum și paza strictă a frontierei de stat în condițiile forțării acesteia de refugiații din statul vecin aflat în război.
Declarație de presă – ITPF Sighetu Marmației
Bună ziua!
Având în vedere că duminică se va sărbători ziua de 1 Mai, din experiența anilor anteriori, în acest sfârşit de săptămână se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei,
În acest sens, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației vor fi dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.
Pentru fluidizarea traficului, se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.
Astfel, în perioada 29 aprilie - 1 mai a.c, peste 600 polițiști de frontieră vor desfășura activități de supraveghere și control la frontiera Maramureșului cu Ucraina.
De asemenea, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.
Menţionez că în această perioadă se va menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate.
Recomandăm persoanelor care doresc să petreacă acest sfârşit de săptămână în afara graniţelor ţării să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional pentru a se evita aglomerările.
Va mulţumesc!