Comunicat de presa

• AUR: După ce a dublat prețurile, coaliția toxică PNL-PSD-UDMR pune românilor dobândă la dobândă


• AUR: După ce a dublat prețurile, coaliția toxică PNL-PSD-UDMR pune românilor dobândă la dobândă

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică deciziile politice care au dus la inflație și dublarea prețurilor, fără indexarea aferentă a veniturilor categoriilor defavorizate: cei cu salarii și pensii mici.

„După ce au dublat prețurile, dar au ținut pensiile și salariile mici, au menținut pensiile speciale și subvențiile pentru partidele politice, guvernul vine acum cu o măsură inechitabilă: dă o singură dată 700 de lei unui pensionar, deși ar fi trebuit să acorde acest sprijin în fiecare lună. Apoi, amânarea ratelor la bănci înseamnă că românii vor plăti dobândă la dobândă, iar restul de plată, în loc să scadă, va crește. Soluția ar fi fost ca din TVA-ul suplimentar încasat din creșterea de prețuri să fie subvenționate parțial dobânzile până când ROBOR ar fi scăzut la nivelul de dinainte de criza financiară. Cât despre blocarea angajărilor la stat de la 1 iulie, e praf în ochi. Chiar și în aceste zile au loc angajări masive, semn că toate pilele politicienilor trebuie întâi introduse în sistem”, a declarat președintele AUR George Simion.

„Creșterea galopantă a prețurilor are drept cauză liberalizarea greșită a pieței de energie, însă PNL, PSD și UDMR, principalele vinovate pentru scăderea dramatică a puterii de cumpărare a românilor, refuză să meargă la cauză și să reglementeze piața de profil. În schimb, aruncă niște firimituri în bătaie de joc și ca supapă pentru a reduce nivelul de tensiune socială. Noi am atras atenția că aici se va ajunge, iar la toamnă ne așteptăm la proteste masive din partea populației și la declanșarea alegerilor anticipate. Românii vor ieși în stradă și îi vor alunga pe cei care i-au sărăcit cumplit”, a afirmat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat .

24 mai 2022