Clopotarul din CÎCÎRLĂU şi-a desfiinţat puturoasa moştenire

De rușine că despre românii de la ţară a scris prietenul lui onor inginerul de mecanică agricolă cu pretenții de mare ziarist că la ţară 95% dintre con săteni au WC -ul în curte și nu se bucură de higiena unei băi, chiar dacă gazul metan îi curge pe sub poartă atunci în formă de protest, venind pe două cărări de la birt nici una nici două a spart PUTUROASA MOȘTENIRE din odor CONSTRUITĂ CU ATENȚIE ȘI SÂRG de bunicul său care era cât de cât gospodar.

A două zi dimineață devreme nevasta mergea la fabrică în oraș să câștige
într-un schimb cât alte confecţionere în trei schimburi, desigur prin ocheade și partide prin magaziile secrete de materie primă, acolo pe valuri de textile cu maiștri de schimb sau cu normatorii și pontatorii se duce de rândul ei dar pe locul știut se cufundă până la brâu în latrina desființată de Mircea cel Bătrân. După ce se spală de putoare se gândește că a scăpat autobuzul și o pune nemotivată normatoarea , dar mai importante sunt fetele mici care înainte de a merge la școală treceau la cabină unde se ţârcoteau ca toate pruncile, aduse la pericol de înec în bazinul cu dejecții animale și fecale, rămase descoperite.
Ponegrit de popa satului pentru fapta lui clopotarul se ascunde în lemnărie și caută un laț ca să-i urmeze lui Iuda. Numai că funie cu care se spânzurase bunicul său văzând ce tolomaci rămân pe urma lui, era putredă și în loc să-i sufle vântul pe sub tălpi, dă cu tuhăsul de iesle de i se învinețesc ouăle. Apoi de ciudă și mânie ia toate ouăle din cuibar și doniță cu lapte le duce și predă la cooperativă și din banii luați cumpără o jumătate de rachiu alb și o conservă de heringi în sos tomate cu o jumătate de pâine neagră. Şi de atunci şi până în ziua de azi Mircea cel bătrân a rămas fără LOCUL UNDE ȘI REGELE MERGE SINGUR și spre rușinea familie a uitat să ceară moștenitoarei, căreia i+a dăruit casa cea bună nu cea de vaiog, măcar atâta , o baie, o toaletă și un aragaz cu butelie unde să fiarbă un ceai și să încălzească apa ca să se spele odată pe săptămână pe picioare.