Cazarea din Ocna Șugatag este lipsită de apă potabilă

Chiar dacă această localitate Ocna Șugatag se bucură de statutul de localitate de interes turistic național și se derulează un proiect de modernizarea a infrastructurii comunale de peste 4 milioane de euro, APA potabilă cea mai importantă componentă a vieții după aer, este deficitară. Pensiunile primesc cantități insuficiente și cu porția în funcție de bunăvoința primarului apa necesară pentru buna desfășurare a activității de bază a zonei ,TURISMUL BALNEAR.

Seceta ar fi vinovată de lipsa de apă în Ocna Șugatag? dar acum cinci ani și chiar zece ani apa era deficitară în această zonă măsurile conducerilor județene și locale au fost insuficiente și mai ales neglijate. Dacă BARAJUL DE LA RUNCU ar fi fost terminat atunci majoritatea localităților și orașelor din Maramureșul Voievodal ar fi fost alimentate cum se cere de norma europeană. Sumele cheltuite pentru DEPOZITUL DE LA FĂRCAȘA inutil și fără șanse de a fi util vreodată erau arhisuficiente pentru ca această importantă și deja milenară investiție să fie dată în exploatare. Da acest obiectiv național Barajul de la Runcu se află pe UAT ul Ocna Șugatag. Terenurile din jurul viitorului obiectiv au fost vândute samsarilor cu mult înainte ca barajul să fie umplut cu apă. Fondurile solicitate de UAT Ocna Șugatag sunt folosite cu destinații politice și nu pentru progresul localității recunoscută ca loc de vindecare încă de împărații habsburgi. Ocnele de sare sunt închise iar apa sărată este traficată DE FOSTUL SINDICAT COMUNIST chiar dacă este un bun gestionat de ANRM care ar trebui să scoată la licitație exploatarea slatinei și cotă parte a dividentelor să revină județului și localității. Dar o mafie aparent invizibilă sub oblăduirea foștilor funcționează fără impedimente și controale. În satul BREB sunt peste 80 de pensiuni neautorizate dar fiind
satul primarului este ocolit de controale. Altoiul comunist și-a deschis restaurante în localitate fiind satul cu cele mai multe restaurante de fițe din țară. Cât despre legendele privitor la proprietățile coroanei britanice în Breb, așa cum ne relatează fostul primar Mihai Ivasuk, acestea sunt făcături de babe pe marginea șanțului deoarece prințul Charles , moștenitorul coroanei britanice nu a fost în zonă niciodată și nu a avut și nu are proprietăți în comuna Ocna Șugatag.