AM FOST SĂ VĂD GROAPA DE GUNOI DE LA SÂRBI- FĂRCAȘA

PÂRAIELE SUBTERANE ȘI AU CONTINUAT CURSUL DE MILIOANE DE ANI AȘA CĂ BETOANELE AU RĂMAS FĂRĂ FUNDAȚIE ȘI PLANȘEELE AU ÎNCEPUT SĂ CRAPE ȘI SĂ CEDEZE UNA DUPĂ ALTA. DRUMUL DE ACCES BINE ASFALTAT, DAR FĂRĂ O FUNDAȚIE CORESPUNZĂTOARE A CEDAT PE ZECI DE METRI PE ORIZONTALA ȘI 1-2 METRI PE VERTICALĂ CREÂND PRAGURI DE TRECUT DOAR CU TANCUL.

AM FOST SĂ VĂD GROAPA DE GUNOI DE LA SÂRBI- FĂRCAȘA
O VALE A FOST ACOPERITA CU PĂMÂNT ȘI PE LOCUL VĂII AU CONSTRUIT CLĂDIRI CU DENUMIRI POMPOASE. ACOLO CICĂ SE VOR SORTA, DUPĂ SORTARE GUNOAIELE DIN BAIA MARE ȘI MAI PUȚIN CELE DIN JUDEȚ, MIZA FIIND PE IMPORTURI. PÂRAIELE SUBTERANE ȘI AU CONTINUAT CURSUL DE MILIOANE DE ANI AȘA CĂ BETOANELE AU RĂMAS FĂRĂ FUNDAȚIE ȘI PLANȘEELE AU ÎNCEPUT SĂ CRAPE ȘI SĂ CEDEZE UNA DUPĂ ALTA. DRUMUL DE ACCES BINE ASFALTAT, DAR FĂRĂ O FUNDAȚIE CORESPUNZĂTOARE A CEDAT PE ZECI DE METRI PE ORIZONTALA ȘI 1-2 METRI PE VERTICALĂ CREÂND PRAGURI DE TRECUT DOAR CU TANCUL. TOT CE S-A PĂSTRAT AUTENTIC DIN PROIECT SUNT FIRMELE DE PAZĂ. ACESTEA SUNT POPULATE CU BRUTE NEVINOVATE CARE NU ȘTIU SĂ FACĂ DIFERENȚA DINTRE UN HOȚ ȘI UN CULEGĂTOR DE CIUPERCI SAU UN JURNALIST BĂGĂCIOS. SUPRAFAȚA OBȚINUTĂ DE LA LOCALNICI DE CĂTRE CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ PENTRU CONSTRUIREA ACESTUI OBIECTIV ESTE DE 20 DE HECTARE, ÎNSĂ DEJA SUNT PESTE 25 DE HA OCUPATE CU DIVERSE SORTURI DE PIATRĂ ȘI BALAST CARE SE FOLOSEȘTE PENTRU CONSTRUCȚII UNEI POTCOAVE PE MAI MULTE ETAJE CE AR TREBUI SĂ OPREASCĂ ALUNECAREA DE TEREN CE PUNE ÎN PERICOL DE DISTRUGERE A CONSTRUCȚIILOR EFECTUATE.
Tot ce se vede aduce de mitul lui Manole când a construit Mănăstirea Argeșului! Ce se construiește zile și luni, ba chiar ani întregi se prăbușește și devine pericol în doar o noapte. Blestem să fie? Sau doar goana după senzațional și mai ales facilități pentru comună și mai ales liderul ei. Aproape 100 milioane de euro va mânca aceasta investiție care deja a devenit desuetă. Colectarea deșeurilor casnice și comerciale au altă formă și considerente legice în țările europene cu civilizație reală și democrație în interesul cetățenilor.
Ana , iubita lui Manole a fost jertfită în construcție iar Negru Vodă a luat schelele ca acei meșteri mari să nu mai construiască o altă clădire mai frumoasă și mai vestită. În realitate și atunci ca și acum biserica ucide constructorii direct sau prin jandarm şi ca să coboare zidurile Manole a încercat zborul cu aripi din șindrilă lipite cu smoală. Firește că s-a prăbușit în colbul mănăstirii.
La Sârbi(oare de unde denumirea, că nici unguri nu pre mai sunt) zonă mănoasă propice zootehniei și pomiculturii pe alocuri și pentru piscicultură, la inițiativa șoferului de altă data de pe autospeciala cu care furau furaje de combinatul socialist,s-au aprobat 20 de ha de teren mâlos și de deal pentru căpoșii de la Consiliul Județean în vederea construirii unor celule-baterii în care deșeurile menajere preselectate.