AM CREZUT CÄ VINE ŞI MARCEL CIOLACU

Ieri am fost învitat la complexul hotelier IZA ,cel mai nou local în domeniu sighetean, de către un prieten foarte bun. Am fost surprins să văd mai multe maşini ca de obicei în parcarea imensă. Forfota era tot mai accentuată şi aveam informaţia că preşedintele PSD va veni prin ţara Maramureşului, Am intrat în complex şi acolo lume multă şi frumoasă îmbrăcaţi de sărbătoare. Nunta nu putea fi deoarece am intrat în postul Crăciunului şi totuşi sute de de sigheteni au venit ca la alarmă.

Pe un afiş văd scopul invitaţiilor! Conferinţa municipală a celui mai mare partid, se programaseră alegerile şi municipiul Sighet avea preşedinte pe senatorul sighetean Sorin Vlaşin. Au fost senatori, foşti, miniştri şi persoane de ştaif actual social democrat.Lume bună,fără nici o îndoială, însă bine ancoraţă în structurile admnistrative şi comerciale ale oraşului. Primarii social democraţi au onorat conferinţa şi chiar reprezentaţii ai altor partide au adus obolul de laudaţio. A lipsit primarul din Ocna Şugatag semn că va trece la majoritarii din zonă chiar dacă i s-a încredinţat şi organizaţia comunală. Un discurs adecvat şi bine formulat a fost a preşedintei de onoare PSD Sighet
, doamna Eugenia Godja care a punctat şi subliniat actuala orientare social democrată acordând omagii maxime primarului de Ieud Nicolae Traian David,exemplul de competenţă şi iubire de loc natal. Fireşte faptul că Sighetul are primar social democrat în persoana domnlui avocat, Vasile Moldovan,a bătut monedă iar despre gâlceava dintre foştii candidaţi s-au amintit lucruri nu tocmai la locul lor. La spitalul pavilionar vechi de 150 de ani, s-au făcut referiri că ar fi bine să fie demolat şi să se construiască un spital nou monobloc. Oricum nozocomialele ce au ucis sute de sighteni vor fi prezente în fiecare salon. Superioritatea politică a organizaţiei PSD din Sighet a fost evocată prin reuşitele ultimilor primari cu toate că urmaşii partidului de stânga nu sunt prea agreaţi. Organizarea conferinţei municipale (anacronice)a fost pregătită minuţios şi nu a avut incidente deoarece s-a respectat noul principiu politic al guvernaţilor de a permite accederea doar a unui singur candidat. Promisiunile au curs, dar experienţa managerială a senatorului Sorin Vlaşin reconfirmat preşedinte va da roadele pe care mulţi sigheteni le aşteaptă şi le solicită.