Alteța sa Sophia de România a sărbătorit Învierea în satul Coruia

Săcălășeni este o comună care are sate multietnice. Pe lângă sărăcia comună românilor așezămintele pentru bătrâni și oropsiți ai sorții sunt frecvente în zonă. Vizita privată a Casei Regale de cea mai Marea Sărbătoare a creștinătății a încălzit inimile românilor uitați de Europa , de guvernanți și chiar și de Consiliul județean al cărui președinte s-a înțolit ca peste deal deoarece în satul său natal au invadat americanismele.

Fotografiile expuse ca fiind din inima Maramureșului ne-a cam băgat în ceață, mai ales o colibă ciobănească cu pivniță și toaletă în poiată prezentată ca locuință de moroșeni. Desigur că mai există astfel de acareturi de origini austro-ungare, atunci când romanul era tolerat în Dacia lui și în loc de cizme purta opinci din piei de porc și haine de lână țigaie urzite și urgisite de mâinile mamelor și nevestelor de iobagi. Satul învecinat chiar conține bine reconstruit castelul Teleki cu parcul și grupul statuar al poetului maghiar Sandor Petőfi care a fost o vreme scurtă musafirul grofului local. Zona este plină de vestigii medievale, deoarece imperiul roman și-a oprit invazia la câteva zeci de kilometri în garnizoana de la Porolissum.
Nimeni nu știe ce anume a adus Casa Regală de Română prin Alteța Sa Sophia de România taman în acea zonă. Faptul că a fost în zonă ce aparține de județul Maramureș și ne-a ocolit de plăcerea de a ciocni un ou roșu și a ne bucura pe noi monarhiștii, în speranța restaurării Regatului României dă de gândit. În schimb oportunitatea ivită pentru revenirea Basarabiei la țara mamă șterge lacrima seculară și trezește speranța de izbândă. BINE AȚI VENIT ALTEȚĂ!