A amendat baba, că și-a recuperat porcul scăpat de la țăruș

Sudiștii dar mai ales oltenii cresc suinele legate în camp la un țăruș. De acolo și zicala ; ești bine crescut ca porcul olteanului la țăruș. Firește că a doua zi polițistul erou este invidiat de colegi pentru metoda găsită de a vâna cetățenii indisciplinați, adică acei care nu dorm cu purcelul sub pat.

A amendat baba, că și-a recuperat porcul scăpat de la țăruș.

Polițiștii locali din sudul României au realizat colaborarea cu suinele în viu grai. Astfel ei conving blândele și remarcabile animale să fugă din împrejmuirea gospodarului unde locuiesc până de Crăciun , semnalând fuga prin guițate repetate și prelungi aidoma sirenelor de la bec albastru. Gospodina odată alarmată fuge să și recupereze animăluțul care trecea șoseaua fără să și mai completeze declarația pe proprie răspundere. Polițistul vigilent, veghind la nerăspândirea flagelului pandemic, apucă gospodina de halipă și pac cu procesul de amendă. Fără amenzi consistente ce pot aduce venituri la bugetul local, polițistul riscă să nu și primească leafa. Leafa nue deloc mică. Este mai mare ca pensiile tuturor truditorilor de peste 345 de ani munciți adică a pensionarilor de pe ulița lui. Ce să zică gospodina? Semnează procesul fără ai trece prin cap că polițistul paranormal a manipulat encefalul suinei înspre libertatea uliței .

Desigur că în Transilvania acest procedeu nu este valabil deoarece astfel de animale ucise până nu demult de boala africană sunt cazate în cotețe cu împrejmuiri metalice , cu hrănitor si adapător conform normelor de gospodar autentic. Sudiștii dar mai ales oltenii cresc suinele legate în camp la un țăruș. De acolo și zicala ; ești bine crescut ca porcul olteanului la țăruș. Firește că a doua zi polițistul erou este invidiat de colegi pentru metoda găsită de a vâna cetățenii indisciplinați, adică acei care nu dorm cu purcelul sub pat. Vor căuta metode ortodoxe de ai determina pe cetățenii republicii să iasă la gratare , cu mici sfârâind , cârnăciori zemuind și bere rece cu gulere albe, ca apoi, pe seară, să le comită procesele verbale cu amenda de rigoare. Ziua de 1 mai este tentantă pentru cei care o considerau un altfel de Paști din glorioasa epoca de dinainte de 1989, numită de aur.