GARDA DE MEDIU DIN MARAMUREȘ NU ESTE LA DATORIE. EA DEVINE INSTITUȚIE COMPLICE CU PRIMĂRIILE CONDUSE DE BARONI LOCALI CE ABUZEAZĂ DE FUNCȚIA LOR VREMELNICĂ.

Aparatul stufos al Consiliului Județean Maramureș se preocupă prea puțin sau deloc de problemele ce trenează de ani de zile în județ, cum ar fi:
Aducțiunile de apă și canalizările, depozitarea deșeurilor, aducțiunea de gaz metan precum și verificarea riguroasă a declarațiilor beneficiarilor de subvenții pentru pășuni și deținerea de animale.

GARDA DE MEDIU DIN MARAMUREȘ NU ESTE LA DATORIE. EA DEVINE INSTITUȚIE COMPLICE CU PRIMĂRIILE CONDUSE DE BARONI LOCALI CE ABUZEAZĂ DE FUNCȚIA LOR VREMELNICĂ. Declarația aparține activistei de mediu cetățean al comunei Ocna Șugatag avocat ADRIANA BUMBAR, care a sesizat Garda de mediu a județului Maramureș despre faptele relatate mai jos iar măsurile declarate telefonic sau dovedit false.
Un comisar sau (activist de mediu) trimis să constate anomaliile și abuzurile primarului din Ocna Șugatag care tocmai înainte de Paști s-a găsit să facă un miez de curățenie pe strada Stadionului din localitate unde cu rea credință a netezit șanțul pe care se scurgeau eversiunile ce urmau să devină materialul fluid al canalizărilor. Mizeriile colcăiau pe locul unde curgeau agale altă dată, iar mirosul fetid de fecale umplea cu miasme otrăvitoare atmosfera. Canalizarea nu a funcționat nici măcar o zi , aceasta deoarece nici in prezent pompa nu este racordata la curent, dejecțiile se scurg in continuare pe șanț înspre satul Ferești .Zona respectivă se întinde pe vreo doi kilometri și acaparează dejecțiile de la circa 50-60 de case și pensiuni care pe timp de vară sunt pline cu turiști. Mai nou datorită afluxului de zăpada pe pârtiile de la Cavnic veneau schiori din toată țara mai ales la sfârșit de săptămână și umpleau întreaga capacitate de cazare a comunei Ocna Șugatag ridicată la nivel de localitate turistică de interes național.
Stația de epurare, localizata în aval de Pădurea Crăiasca in Ocna Șugatag, nu funcționează, deși edilul susține contrariu. Astfel ca toate deșeurile si dejecțiile NU SUNT PRELUCRATE IN ZONA DE COMPACTARE, CEEA CE TRECE DE STARIA DE EPURARE TRECE PRINTR-UN BAY PAS DIRECXT IN EMISAR( pârâul sărat).
Sesizată fiind GARDA DE MEDIU Maramureș și alte instituții despre aceste probleme care aduc dificultăți trăitorilor din zona străzii Stadionului din comuna Ocna Șugatag, doar Direcția de Sănătate Publică a județului s-a deplasat efectiv la fața locului să constate reclamația și să dispună măsurile necesare. Reprezentanta Gărzii de mediu al județului s-a mulțumit să -și vizeze ordinul de deplasare la Primăria Ocna Șugatag pentru a beneficia de valoarea decontului și să ia de bune spusele babelor din Primărie care au lămurit-o pe dumneaei comisarul , ce de probleme complexe și complicate sunt în localitate, care chiar a beneficiat de un proiect european de peste 5 milioane de euro ce se implementează de prin 2019 și nu se mai termină deoarece sunt descoperite de actuala conducere psd-ista a comunei fel de fel de aranjamente și abuzuri a fostei și actualei conduceri. În loc să se procedeze la aducțiuni de apă și de canalizarea localității, deficitară la capitolul apă potabilă în sezonul estival și nu numai , conducerea primăriei se preocupă de" vânzarea de loturi" tinerilor ce rezidează în comună sub falsa atribuire . Mai mult chiar dacă lacul de acumularea de la Runcu mai are vreo 5 ani de construcție fiind reduse la maxim investițiile alocate de guvernele precedente (DEOARECE ACTUALUL GUVERN SE PREOCUPĂ DE FINANȚAREA ALTOR CETĂȚENI DINAFARA EUROPEI UNITE CE SE REFUGIAZĂ DIN CALEA UNUI RĂZBOI FRATRICID SLAV),astfel fostele blocuri construite pentru muncitori și personalul tehnic de pe malul viitorului lac de acumulare au devenit interesante pentru Primăria Ocna Șugatag pe a cărei teritoriu se află acest vast șantier hidrografic de importanță majoră și perspectivă pentru 2/3 din județul Maramureș, ele fiind amenajate și reparate în vederea vânzării acestora viitorilor întreprinzători a căror activitate va legată de viața lacului de acumulare, chiar daca proprietarul terenului este Composesoratul din Sat-Șugatag. Câț despre comunicarea dintre reclamant și Garda de mediu această se rezumă la o adresă prin care se recunoaște primirea sesizării și o asigurare prin care se promite deplasarea comisarilor la fața locului . Este adevărat că nu se știe de câți GARDIȘTI DE MEDIU ar fi necesari să fie angajați la Baia Mare ca să acopere problemele de mediu tot mai stringente și mai opozabile legilor ecologiei europene. Poate ar fi mult mai bine dacă fiecare UAT ar angaja un localnic care să informeze GARDA DE MEDIU cu ce ar trebui să se desfășoare în localitate pentru a fi salvate minunățiile turistice ale mirificei zone a Maramureșului Voievodal. Aparatul stufos al Consiliului Județean Maramureș se preocupă prea puțin sau deloc de problemele ce trenează de ani de zile în județ, cum ar fi:
Aducțiunile de apă și canalizările, depozitarea deșeurilor, aducțiunea de gaz metan precum și verificarea riguroasă a declarațiilor beneficiarilor de subvenții pentru pășuni și deținerea de animale.